2013 m. kovo 24 d., sekmadienis

Burokėlių ir pupelių mišrainė

  
 Artėja Velykos ir ta proga noriu parašyti apie vieną mišrainę, be kurios šventinio stalo neįsivaizduoju.
Jums reikės
virtų arba keptų burokėlių,
virtų morkų,
virtų pupelių,
marinuotų agurkų (galite naudoti raugintus agurkus),
truputis svogūno laiškų ir petražolių,
druskos, pipirų,
majonezo.

   Burokėlius suvyniotus į foliją geriausia išsikepti kartu su jau kepamu kepsniu šventiniam stalui. Jei reikia didesnio burokėlių kiekio, kepkite atskirai kepimo skardoje, įpylę apie 2 cm. vandens, gerai ją uždengę folija. Kepti reikia apie 1.5 val.
  Visų produktų kiekiai imami mažėjančia tvarka. Burokėlių daugiausia, morkų mažiau, pupelių dar mažiau arba panašiai kiek morkų. Agurkų pagal skonį, bet nemanau, kad reikės tiek kiek pupelių. Burokėliai, morkos, agurkai, svogūnų laiškai ir petražolės smulkiai supjaustomos. Visi produktai užpylus majonezu sumaišomi. 
 
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: ačiū Audronei už jau tapusia klasika mišrainę. 

2 komentarai:

  1. Na man asmeniskai Velykoms burokeliai kazkaip netinka. Bet misraine su burokeliais dievinu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš kažkaip Velykoms, Kalėdoms gaminu daugiau tradicinius lietuviškus patiekalus, kurių paprastomis dienomis kartais net neruošiu. Netgi gimtadieniams ne visi tie didžiųjų švenčių patiekalai atsiduria ant mano stalo. Tad būtent Kučių vakarienei yra ruošiama burokėlių mišrainė su aliejumi, o Velykoms truputį kitų sudėtinių dalių- su majonezu. Man burokėliai Velykoms tinka :-))) Aš net silkę pataluose būtent šia proga dažniausiai ruošiu. Tikriausiai visi gaminame tai, ką esame įpratę matyti ant stalo nuo vaikystės.
    Zwimba, o tuomet kokia mišrainė (neskaitant baltos) būna pas jus? Aplamai įdomu kas kokius patiekalus šventėms ruošiate?

    AtsakytiPanaikinti