2012 m. sausio 29 d., sekmadienis

Silkė su kanapėmis



Jums reikės:
silkės,
tepamo varškės sūrelio su žolelėmis (įdealu būtų "Philadelphia"),
burokėlio,
kanapių (jų galite nusipirti specializuotuose prieskonių parduotuvėse),
truputis degtinės,
cinamono.

   Burokėlį, geriausiai pailgą ir nelabai storą, suvyniokite į foliją ir iškepkite orkaitėje su kitu ten kepamu patiekalu. Tai galite padaryti dieną prieš. Taip pat iš anksto galite sausoje keptuvėje pakepinti kanapes, kol jos ims spragsėti. Tik  nepamirškite jas pamaišyti, kad vienodai apkeptų. Be pakeptų kanapių patiekalas tikrai praras savo nuostabų skonį, tad šis punktas esminis.
   Silkę išdarinėkite, nulupkite ir atskyrę nuo kaulų sudėkite į bet kokią lėkštę. Apšlakstykite degtine ir apiberkite cinamonu.
   Keptą burokėlį supjaustykite apie 0,5 cm. griežinėliais. Ant viršaus uždėkite apie 1/2 a.š. varškės sūrelio, užberkite nemažai kanapių ir ant viršaus uždėkite juostelę silkės.
Pateikite su juoda duona.
  

Sudėtingumas: paprasta
Orginalus receptas būtų "Canape su silke ir kanapėmis" iš Grume restorano Kaune.
  Tačiau daug greičiau ir paprasčiau padaryti tai be duoninio pagrindo. Tuo labiau, kad per vakarėlius dažnai nebelieka laiko tiems nuostabiems, stalą puošiančiais canape pagaminti. Bet jūsų valia rinktis. Jei darysite "Canape su silke ir kanapėmis" pagrindui naudokite tik juodą duoną, batonas čia ne prie ko. Duonos skrituliukai turėtų būti burokėlių skersmens. Tačiau canape patogiausia valgyti, kai ji yra vieno kąsnio dydžio. Jei pas jus burokėliai didesnio skersmens padalinkite juos pusiau, arba pateikite ne kaip canape, o kaip paprastą silkės užkandį.



4 komentarai:

  1. Nuostabus receptas. Gaila, kad JAV negali legaliai kanapių nusipirkti. Net nežinau jų skonio. Kai tik lankysiuos Lietuvoje, būtinai ieškosiu kanapių prieskonių buteliukuose ir gaminsiu tokią silkę.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai jau man patinka silkė, bet šiuo atveju, manau svarbiausia pačios silkės kokybė...? Išduok paslaptį, kur galima nusipirkti kokybiškos silkės? Vilniuje, randu tik "Katino dienos" parduotuvėlėje

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kanapių kurios dalys panaudotos? Lapai, grūdai ar šaknys?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sebute, Lietuvoje kanapių sėklos supakuotos į permatomus maišelius. Bet juk į JAV, tau gali jas kas nors atsiūsti :-). Nereikės nė ilgai laukti :-)
    Odeta, Vilniuje gal būt Kalvarijų turguje būtų. Reikia ješkoti pačios brangiausios Norvegiškos silkės su visa galva. Kaune ji apie 12 lt. kainuoja, bet tik turgeliuose aš ją randu.
    Mantai, naudojamos sėjamosos kanapės (Cannabis sativa) sėklos (grūdai). Nepakepintos jos, bent jau man neturi išskirtinio skonio. Bet pakepintos labai skanios.

    AtsakytiPanaikinti