2011 m. gruodžio 4 d., sekmadienis

a la Stroganovas su veršiena



    Rašydama apie befstrogeną minėjau, kad galimi ir kiti šio patiekalo variantai. Šį kart- švelnesnio skonio  a la Stroganovas su veršiena. Siūlau pabandyti šį variantą, jei tik mėgstate patiekalus su padažais.
jums reikės:
500 gr.veršienos (geriausia- "kryžinė", įdealiausia- veršienos file),
2 svogūnų,
8- 10 pievagrybių,
3 v.š. lydyto sviesto arba aliejaus,
150 gr. grietinėlės arba "Dvaro" grietinės,
1 stikl. sultinio ar vandens (jei gaminsite iš išpjovos tai nereikės),
pipirų, druskos3.

   Veršieną supjaustykite skersai raumenų apie 0.5 cm. gabaliukais. Ir tada dar 3 cm. juostelėmis. Svogūnus susmulkinkite. Į aukštesniais kraštais keptuvę dėkite sviesto ir kai jis įkais suberkite svogūnus, išmaišykite ir uždengę apkepkite kol jie taps skaidrūs. Tada sudėkite veršieną. Troškinkite kol atsiradęs skystis visai išgaruos. Kepant karštis turėtų būti vidutinis. Kartas nuo karto keptuvę staigiai pastumdykite, kad esantys susikaupę garų lašeliai nukristų ant svogūnų ir mėsos. Jei reikia įpilkite verdančio sultinio ar vandens. Kai mėsa bus minkšta suberkite nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius. Įberkite druskos ir pipirų.  Dar patroškinkite 5 min. ir supilkite grietinėlę ir nebedenkite dangčiu. Leiskite jai užvirti. Padažo tiršumą koreguokite pagal savo norus. Jei jis per tirštas- įpilkite truputį karšto sultinio ar karšto vandens. Jei per skystas- padidinę kaitrą leiskite jam nugaruoti.
   Jei naudosite padažui grietinę įberkite 1/4 a.š. cukraus.
   Pateikite su bulvių koše ir šviežiomis salotomis sezono metu. Arba marinuotomis daržovėmis žiemą.

Sudėtingumas: paprasta

2 komentarai:

  1. labai geras šitas receptas, gaminau jau keletą kartų, tik aš dar įtarkuoju muskato.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Džiaugiuosi Rasa, kad patiko befstrogeno receptas. Ir muskatas tikrai čia tinka :-)

    AtsakytiPanaikinti