2011 m. gruodžio 15 d., ketvirtadienis

Obuolių pyragas su smėline tešla

 
   Už šio nuostabaus pyrago receptą, turiu didelį ačiū pasakyti Renidai :-)
   Juk tikrai nepaprastai skanu jausti minkštą ir gaivų obuolių, cinamono ir vanilės grietinėje skonį tarp čiažančių ir traškių sukepusios tešlos gabaliukų.

Smėlinei tešlai:
400 gr. sviesto,
1 stkl. cukraus,
600 gr. miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
2 v.š.grietinės.

1 kg. jau nuluptų ir supjaustytų riekelėmis obuolių,
400 gr. liesos 15% grietinės,
1 pok. vanilinio cukraus,
2 kiaušiniai,
cinamono,
2 v.š. cukraus.

   Visus komponentus skirtus tešlai garai suminkykite. Pradžioje minkomi tarp pirštų: miltai, cukrus ir sviestas, vėliau sudedama grietinė. Kai tešla bus visiškai vientisa, padėkite ją šaltai kelioms valandoms. Jei skubate, tai tešlą bent 2 val. palikite šaldymo kameroje.
   Orkaitėje esančią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Atsipjaukite truputį daugiau, kaip pusę tešlos ir ją sutarkuokite ant kepimo popieriaus. Truputį paspauskite, kad neliktų tuščių tarpų. Tada sudėkite skiltelėmis pjaustytus be odelės obuolius. Užberkite cinamonu. Iš grietinės, cukraus, vanilinio cukraus ir kiaušinių padarytu plakiniu tolygiai užpilkite obuolių sluoksnį. O ant viršaus vėl užtarkuokite likusią tešlą.
   Kepkite 1 val. iki 200 C įkaitintoje orkaitėje. Ar iškepęs pyragas galite patikrinti su šaukšteliu išsiėmę nedidelį gabalėlį iš pačio centro. Tik šaukšteliu užkabinkite iki pat dugno.



Sudėtingumas: vidutinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą