2011 m. lapkričio 10 d., ketvirtadienis

Sterkas su porais balto vyno ir grietinėlės padaže


2 sterko file,
1 poro baltoji dalis,
90 gr. sviesto,
60- 70 gr. balto vyno,
90 gr. grietinėlės.
pipirų, druskos

   Sterko file supjaustykite porcijomis ir sudėkite į kepimo skardą. Ant viršaus užbarstykite druskos ir pipirų. Uždėkite šiek tiek sviesto. Kepkite iki 210 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Per tą laiką susipjaustykite porą griežinėliais ir apkepkite su likusiu sviestu. Supilkite vyną ir po kelių minučių supylę grietinėlę patroškinkite šiame padaže porus. Kaitinkite kol padažas sutirštės.
   Galite naudotis ir paprastesniu troškinimo būdu. Gilioje plačioje keptuvėje pakepinkite svieste porus. Kai jie švelniai apkeps (truputį suminkštės) sustumkit juos į keptuvės šoną, dėkite pipirais apibarstytą žuvį, o ant jos viršaus uždėkite porus. Taip sudėkite visą žuvį ir porus. Tada užpilkite vynu, po kurio laiko grietinėle ir užbarstę druską troškinkite apie 20- 25 min.
Pateikite su ryžiais troškintais su cukinijomis ir morkomis.

Sudėtingumas: paprasta
Receptas: "Didžioji virtuvės knyga ELLE"

4 komentarai:

  1. Nesu didelė žuvies mėgėja, bet šis patiekalas atrodo labai gardžiai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šviežią sterką tai tikriausiai visi gali valgyti. Jis neturi specifinio žuvies skonio. O dabar kaip tik šviežių sterkų atsirado (bent jau Kaune). Man tai skaniausia žuvis- sterkas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sterkas, turbūt baltos žuvies karalius, jo skonis pralenkia bet kokią mėsa - nuostabu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O Mindaugai, gražiai tu čia apie sterką :-)

    AtsakytiPanaikinti