Pirmasis- tai senas mano receptas. Jei kepdavau vištienos šlauneles ant laužo- tai tik taip, bet manau šią vasarą reikės išbandyti ir atrasti daugiau naujų skonių.
Vištienos šlaunelės marinuotos su saldžia čili paprika
Aš perku nukauluotas vištienos šlauneles su oda arba be jos. Tai priklauso kokias tuo metu randu parduotuvėje. Dar, jų visuomet perku daugiau, nes iškepus visas, kitai dienai likusias galima panaudoti salotoms. Dabar turėsiu ir tų salotų receptą parašyti :-) (ryt).
paukštienos prieskoniais,
saldžiu čili pipirų padažu ("Sweet Chilli Sauce") parsiduoda tokiame dideliame stikliniame butelyje,
sojos padažo arba teriyaki marinato truputis,
taip pat nedaug alyvuogių aliejaus.
Kepu ant grotelių. Vėl gi, jei kalbėti apie patį kepimą, tai vištiena labai greitai iškepa. Bet dėkite groteles su kepsniais - kai anglys bus pasidengę nedideliu baltų pelenų sluoksniu.
Vištiena marinuota su rozmarinu, pipirais ir rožių žiedlapiais
Labai gražiai skamba tikriausiai tik moterims. Vyrams tai pasirodytų nesamonė, bet rozmarinas ir pipirai labai dera prie visko. Ir prie rožių žiedlapių taip pat. Skonis ir kvapas tikrai nedvelks rožėmis, bet bus kažkas tokio... tikrai ne rožinio, bet paslaptingo.
Viskas prasidėjo nuo rožinių pipirų. Kas nesate su jais susidūrę galiu pasakyti tik tiek, kad jų pavadinimas kilęs nuo jų purpurinės spalvos, o ne nuo rožių. Tai gi, man reikėjo tų pipirų ir aš užėjau į vieną prieskonių parduotuvėlę (oi, kaip mėgstu aš tokias parduotuvytes :-)) Ir žinoma, kaip dera moteriškei, turinčiai šiek tiek laiko, apsižvalgiau po lentynas... Labai sudomino prieskoniai "Keptai mėsai su rožėmis ir pipirais". Vat ir užsikabinau. Ką jie čia sugalvojo...
Pati auginu netoli 300 rožių (tiksliau 298) ir labai parūpo išbandyti prieskonius su tomis rožėmis.
Kad nebūtų visiška kapituliacija virtuvėje, kepiau iš karto dvejopai marinuotą vištieną. Kam nepatiks su rožėmis- valgys su saldžiais čili pipirais. Bet kapituliuoti neteko, nes tų rožių kvapo nebuvo. Bet buvo kažkas tokio- gero ir skanaus.
Prieskoniai "Keptai mėsai su rožėmis ir pipirais"
Druską sūlyčiau barstyti, tik prieš kepant mėsą.
O kaip marinuoti mėsą parašysiu tik trumpai: prieskoniai ir truputis alyvuogių aliejaus. Palaikyti marinuotą mėsą per naktį ar ilgiau šaldytuve, nuėmus rožių žiedlapus dėti ant grotelių ir kepti ant žarijų.
Jei gaminsitės prieskonius patys- rožių žiedlapius naudokite tik kvepiančių, chemiškai neapipurkštų rožių. Geriausiai tam tinka senovinės rožės ir erškėčiai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą