2011 m. birželio 17 d., penktadienis

Armėniški nugarinės kepsneliai kepti ant žarijų

 
  Nepastebimai prabėgo pavasaris ir jau pirmojo vasaros mėnesio vidurys. Prasidėjo vasaros iškylos, kepsniai ant laužo, o ilgi vakarai- vis leidžia užsibūti ilgiau lauke. Man tai pats maloniausias metas, kada gali susikviesti draugus, juos vaišinti vasaros užkandžiais ir ilgai šnekučiuotis.
  Šį kartą jums armėniški nugarinės kepsneliai kepti ant  žarijų.


  Tai mano kolegės giminaičių iš Jerevano receptas.
Kiekių gramais ir kilogramais nebus. Bet ir be jų manau viską suprasite.
Jums reikės:
kiaulienos nugarinės su kaulu (taip vadinamo karbonado),
svogūno galvų,
pipirų (geriausia 5 pipirų mišinys),
druskos (tik prieš kepant).
  Nugarinę supjaustykite beveik 2 cm. storio gabalais, bet būtinai, kad kiekvienas gabaliukas būtų su kaulu. Išsidėliokite mėsos gabaliukus ant stalo vieną  šalia kito ir pasitelkę gerą muziką ar bent jau nuotaiką- pamuškite juos rankomis, taip, kaip mušate afrikietiškus būgnelius. Apiberkite mėsos gabalėlius pipirais ir dėkite į indą sluoksniais su supjaustytais svogūnais.


 Taip susluoksniavę visą mėsą palaikykite nors gerą pusdienį arba per naktį šaldytuve. Likus valandai iki kepimo kepsnius išimkite iš šaldytuvo. Jie neturi būti labai atšalę, kai dėsite juos ant  laužo. Kai dėsite mėsą ant grotelių nuvalykite nuo jos svogūnus ir užberkite truputį druskos.
  Dar vienas pastebėjimas kepant kiaulieną ant žarijų. Žarijos turi būti pasidengusios lengvu baltu pelenų sluoksneliu ir, kad ranką bent  7-10 sekundžių būtų galima išlaikyti virš kepimo grotelių (kol mėsa dar neuždėta).


Sudėtingumas: sudėtingiausias dalykas tikriausiai yra mokėti iškepti mėsą ant žarijų, taip, kad ji nebūtų sudegusi, nebūtų neiškepusi ir nebūtų sausa. Bet reikia bandyti ir jums pasiseks. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą