Nepastebimai prabėgo pavasaris ir jau pirmojo vasaros mėnesio vidurys. Prasidėjo vasaros iškylos, kepsniai ant laužo, o ilgi vakarai- vis leidžia užsibūti ilgiau lauke. Man tai pats maloniausias metas, kada gali susikviesti draugus, juos vaišinti vasaros užkandžiais ir ilgai šnekučiuotis.
Šį kartą jums armėniški nugarinės kepsneliai kepti ant žarijų.
Kiekių gramais ir kilogramais nebus. Bet ir be jų manau viską suprasite.
Jums reikės:
kiaulienos nugarinės su kaulu (taip vadinamo karbonado),
svogūno galvų,
pipirų (geriausia 5 pipirų mišinys),
druskos (tik prieš kepant).
Nugarinę supjaustykite beveik 2 cm. storio gabalais, bet būtinai, kad kiekvienas gabaliukas būtų su kaulu. Išsidėliokite mėsos gabaliukus ant stalo vieną šalia kito ir pasitelkę gerą muziką ar bent jau nuotaiką- pamuškite juos rankomis, taip, kaip mušate afrikietiškus būgnelius. Apiberkite mėsos gabalėlius pipirais ir dėkite į indą sluoksniais su supjaustytais svogūnais.
Dar vienas pastebėjimas kepant kiaulieną ant žarijų. Žarijos turi būti pasidengusios lengvu baltu pelenų sluoksneliu ir, kad ranką bent 7-10 sekundžių būtų galima išlaikyti virš kepimo grotelių (kol mėsa dar neuždėta).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą