Receptų su silkėmis niekada nebūna per daug. Tuo labiau, kad kiekvienas metų laikas turi savus receptus. Dabar obuolių metas, tad ir receptas atrodytų visiškai paprastas. Vos kelios sudėtinės dalys ir labai greitas paruošimas. Bet, kad skoniai susijungtų, taip paruoštai silkei reikia bent kelių valandų pabūti šaldytuve. Geriau viską pasidaryti iš vakaro, o jai kitą dieną valgyti.
Jums reikės
1 silkės,
1 svogūno,
1 rūgštaus obuolio,
1 lauro lapo,
4 kvepiančių pipirų,
kepintų žemės riešutų (jei norite)
bekvapio aliejaus kepimui.
Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir apkepkite kartu su prieskoniais.
Paverskite keptuvę šonu ir sustūmę iškepusius svogūnus į šoną juos nuspaudę nuo aliejaus perteklio sudėkite į lėkštę, kad atvėstų.
Toje pat keptuvėje ant stipresnės kaitros apkepkite skiltelėmis supjaustytą obuolį.
Jam gerai apkepus, jį taip pat atvėsinkite.
Kol viskas vėsta pasiruoškite silkę.
Jei naudojate su galva sūdytą silkę, jai nupjaukite galvą, prapjaukite pilvą, išvalykite. Peiliu perpjaukite per nugarą ir nulupkite odą ir abiejų pusių. Atskirkite silkės file nuo kaulo stumdami pirštu nuo galvos link uodegos. Peiliu išrinkite likusius kaulus ir likusius nešvarumus.
Silkę supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į serviravimo indą. Ant viršaus sudėkite visiškai atvėsusius svogūnus ir obuolius.
Indą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad skoniai susijungtų.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: ačiū Ramunei už šį paprastą, bet tikrai vertą dėmesio receptą
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą