2024 m. rugpjūčio 12 d., pirmadienis

Žiedinio kopūsto steikas su vištienos vidinėmis file


 

Kopūstai dažnai siejami su kiaulienos patiekalais. Tačiau jie puikiai dera ir su švelnia vištiena. Šį kartą derinu du švelnius patiekalo elementus- žiedinį kopūstą ir vištienos vidines file. Tačiau norint atskleisti visą žiedinio kopūsto skonį geriausiai jį paprasčiausiai kepti orkaitėje. Kad patiekalas nebūtų labai sausas, vištieną rekomenduoju pateikti su grietinėlės padažu. Be to, jūs galite kiekvieną kartą gaminant padažą improvizuoti. Įberkite kietojo fermentinio sūrio, arba kario. Tuo patiekalas įgaus naujus skonius ir kiekvieną kartą atrodys kitoks.

Jums reikės

žiedinio kopūsto

sviesto ar aliejaus kepimui

Druskos, paprikos miltelių arba kario,

400 gr. vištienos vidinių file,

1  nedidelio svogūno

1 šaukšto sviesto

1 česnako skiltelės

1/4 stiklinės grietinėlės

druskos,  

šviežiai maltų pipirų

paprikos miltelių (vietoje jos jei norite galite įdėti 1 a.š. kario).

Žiedinį kopūstą perpjauti per pusę per vidurį. Kiekvieną dalį pjaukite išilgomis dalimis, po 1.5  cm storio. Gausis vos kelios nesuirusios puselės. Likusią žiedinio kopūsto dalį galite panaudoti sriubai, salotoms

 Šiuos gabalus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apšlakstykite aliejumi arba pabarstykite sviesto gabaliukų. Šalia išdėliokite plonais griežinėliais supjaustytas bulves. Užberkite truputį druskos ir pipirų. Kepkite apie 30 min. kol daržovės iškeps. Iškepimo lygį patikrinkite šakute.

Kol žiedinis kopūstas kepa ant sviesto keptuvėje apkepkite smulkintą svogūną, vėliau sudėkite smulkintą česnaką  ir vištienos file. Apkepkite iš visų pusių, apiberkite prieskoniais, užpilkite grietinėle ir dar kelias minutes troškinkite.


 

Sudėtingumas: vidutinis

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą