2024 m. rugpjūčio 16 d., penktadienis

Filo tešlos arba lavašo pyragas su grybais

 


Tingiam ir karštam savaitgaliui, kai virtuvėje norisi kuo mažiau praleisti laiko, šis patiekalas kaip tik labai tinka.

Jums reikės-

filo tešlos arba 5 mažų lavašo paplotėlių

1 svogūno,

4- 5 pievagrybių (sezono metu rinkitės miško grybus),

3 kiaušinių,

200 ml. grietinėlės,

50 gr. fermentinio sūrio arba mozarelos,

trupučio keptos paukštienos ar virto kumpio (nebūtinai),

petražolių,

druskos

juodųjų pipirų

čiobrelių

30 gr. kietojo sūrio,

2 v.š. sviesto.

 


 

Smulkintą svogūną apkepkite su 1 v.š. sviesto, kol svogūnas pagels. Suberkite smulkintus pievagrybius užberkite druskos, uždenkite dangčiu ir kepkite, kelis kartus pamaišę, kol neliks skysčio atsiradusio nuo grybų.

Kiaušinius išplakite su grietinėle, druska pipirais, bei čiobreliais.

Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, o sūrį sutarkuokite.

Kepimo formą ištepkite sviestu, įtieskite dvigubą filo tešlos lapą ir jį kepimo formoje sustumdykite padarydami tarsi bangeles.

Į formą suberkite keptus grybus, mėsą, sūrį. Užpilkite kiaušinių plakiniu ir užberkite smulkintomis petražolėmis bei tarkuotu kietuoju sūriu.

Jei naudosite lavašą. Du lavašo paplotėlius įtieskite į kepimo formą. Kitus lavašo gabalėlius suplėšykite.

Suplėšytus lavašo gabaliukus sumaišykite su keptais grybais, mėsa, sūriu bei plaktais kiaušiniais.

Viską supilkite ant formoje įtiesto lavašo.

Kepimo indą dėkite į iš anksto įkaitintą iki 180C orkaitę ir kepkite 30 min.


 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: pagal Vasilymishlen

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą