Taip kepu šį sūrį, kai laiko ir produktų turiu iš tiesų ne daug.
Jums reikės
Camemberto sūrio,
1 v.š. azijietiško saldaus čili padažo,
2 česnako skiltelių nulupti ir išspautų,
nemažo šaloto supjaustyto plonais griežinėliais
1 v.š. aliejaus,
garnyrui:
supjaustyti batonai arba sviestiniai krekeriai, vynuogės.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C
Atidarykite Camembert sūrio dėžutę ir nuo sūrio rato nuimkite visą plastikinę arba folijos pakuotę. Įdėkite sūrio ratą atgal į medinę dėžutę ar jūsų turimą kepimo formą. Atsargiai įpjaukite išilgai viršutinio sūrio krašto, kad susidarytų dangtelis tačiau jo nenuimkite.
Kepkite 15 minučių, kad sūris suminkštėtų.
Kol kamamberas yra orkaitėje, įdėkite nedidelę keptuvę ant vidutinės kaitros, įpylę aliejaus apkepkite šalotus. apie 8–10 minučių, kad suminkštėtų ir karamelizuotų. Gerai, jei askaloniniai česnakai patamsėja, tik būtinai palaikykite žemą temperatūrą, kad nebūtų pridegusio skonio. Pabaigoje suberkite česnakq ir dar trumpai apkepkite.
Ištraukę kamamberą iš orkaitės, supilkite saldų čili padažą ant sūrio viršaus ir uždėkite karamelizuotus šalotus su česnakais.
Aplink sūrį išdėliokite krekerius ar batono griežinėlius ir vynuoges. Iš karto ir patiekite.
Pastaba: kartais skubėdama aš šalotus dedu ant kepimo indo dugno, beriu taip pat ir išspaustą česnaką. Dedu sūrį ir užpilu aštriu čili padažu. Kepu apie 25 min.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą