2023 m. spalio 5 d., ketvirtadienis

Obuolių pyragas su abrikosų džemu ir citrinų- cukraus glazūra

 



Dažniausiai šį pyragą kepu, kai namuose rengiu sotesnius savaitgalio pietus. Būtent labai plonas tešlos sluoksnis ir gaivūs obuoliai pyragą padaro lengvu, o citrinų- cukraus pudros glajus suteikia išskirtinumo.  Ir žinoma, nėra nieko maloniau, kai svečiai sako, oi man tai labai nedaug atpjauk. O paragavę vėl kartoja J))) Taip buvo ir šį kartą. Gabalėlį pyrago pasilikau sakydama, kad man pagaliau gal reika padaryti foto ir aprašyti šį pyragą, kurį kepu jau ne vienerius metus.

Nors recepto aprašymas labai ilgas, paruošite jį tikrai nesunkiai.

 

Jums reikės 25 cm. torto formos ir

900 gr. jau nuluptų ir gabalėliais supjaustytų obuolių,

1 citrinos ir jos žievelės,

2 v.š. (kupinų) cukraus,

1 a.š. vanilinio cukraus,

1- 2 a.š. prieskonių obuolių pyragams arba  1 a.š. cinamono ir ½ a.š. imbiero,

50 gr. razinų,

2 a.š. (nubrauktų)  krakmolo,

tešlai

250 gr. miltų,

175 gr. sviesto,

trupučio smulkios druskos,

6 v.š. ledinio vandens (prieš ruošiant pyragą įdėkite stiklainį su vandeniu į šaldymo kamerą).

 

pyrago aptepimui

abrikosų džemo,

cukraus pudros ir citrinos sulčių.

                         

Pasiruoškite obuolius. Juos nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir išimkite sėklas. Sudėkite į dubenį, apšlakstykite citrinos sultimis ir išmaišykite. Suberkite razinas, tarkuotą citrinos žievelę, prieskonius, cukrų, krakmolą ir dar kartą viską permaišykite.

Sumaišykite miltus su druska ir sviestu. Įpilkite ledinio vandens ir suminkykite tešlą. Aš ją ruošiu virtuviniu kombainu.

Išimkite atsegamos kepimo formos dugną ir ant kepimo popieriaus išsipiešę apskritimą jį išsikirpkite. Išklokite popieriumi dugną ir pagal jį iškočiokite iš tešlos ploną apskritimą. Atidėkite jį, tai bus pyrago viršus. Likusią šešlą iškočiokite ir išklokite ja kepimo formą. Popierius turi likti formos dugne. O kepimo formos kraštai turi būti pusiau padengti tešla.

Supilkite obuolius įr uždenkite likusiu apvaliu tešlos lakštu. Kraštus lengvai suspauskite, kad pyragas būtų pilnai uždengtas. Tešlos viršų subadykite šakute ir įdėkite į iš anksto įkaitintą iki 200 C temperatūros orkaitę. Pyragą kepkite 40 min.

Iškeptą, dar karštą pyragą aptepkite abrikosų džemu, o kai jis atvės apipilkite cukraus ir citrinos sulčių glazūra (citrinos sultis sumaišykite su cukraus pudra). Būtent ši glazūra labai dera prie šio pyrago.

                                 

Sudėtingumas: vidutinis

Receptas: iš žurnalo Burda

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą