2023 m. kovo 30 d., ketvirtadienis

Skumbrė su bulvėmis, burokėliais ir šviežiais pievagrybiais


 

 Taip, pievagrybiai į šias salotas dedami švieži. Tik parduotuvėje pasirinkite visiškai baltus gražius pievagrybius. 

Šioms salotoms dar reikės:

2-3 virtų bulvių,

6 pievagrybių,

1 karšto rūkymo skumbrės,

1 saujos mažų špinatų,

1 virto ar kepto burokėlio,

krapų ir petražolių arba kalendros.

 

Salotų užpilo su grūdėtomis garstyčiomis reikės

3 v. š. alyvuogių aliejaus,

 2 a. š. grūdėtų garstyčių,

 1/2 citrinos sulčių,

2 a.š. medaus,

Druskos,

 Pipirų.

 

Špinatų lapelius suberkite į serviravimo lėkštę.

Bulves, pievagrybius ir burokėlius nulupkite, supjaustykite ir užberkite ant špinatų lapelių.

Skumbrę atskirkite nuo odos ir nukauluokite. Suplėšykite ir užberkite ant paruoštų salotų.

Padažui skirtus produktus supilkite į nedidelį stiklainėl, užsukite dangteliu ir gerai suplakite, kol padažas taps tirštu ir medus ištirps. Tuomet padažu apšlakstykite salotas, užberkite smulkintomis žolelėmis ir iš karto pateikite. 

Sudėtingumas: paprasta 

Receptas: iš interneto

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą