2022 m. sausio 15 d., šeštadienis

Mišrainė su paukštiena ‚Tifany‘

 


Dar viena mišrainė iš rusiškos virtuvės lobyno labai skambiu pavadinimu. Gal būt pavadinimas tik daltonikui gali sukelti asociaciją su tikrąja ‚Tifany‘ firmos spalva, bet tebūnie... Rusai mėgsta vardines prekes, kaip ir skambius pavadinimus savo patiekalams. Svarbiausia iš tikro, kad patiekalo skonis būtų nenuviliantis. O jis toks ir yra. Lengvas ir gaivus, tobulas visų sudėtinių dalių derinys kurį sujungia vynuogės.

Jums reikės

180 gr. keptos paukštienos (tiks ir karštai rūkyta vištiena),

2 virtų kiaušinių,

60 gr. fermentinio sūrio,

kekės besėklių vynuogių,

pipirų mišinio,

trupučio druskos,

truputį kepintų smulkintų migdolų arba graikinių riešutų (jei mėgstate),

majonezo.

Paukštieną, kiaušinius supjaustykite, sūrį sutarkuokite, suberkite riešutus, įberkite truputį pipirų bei druskos ir viską sumaišykite su majonezu.

Į serviravimo lėkštę sudėkite mišrainę ir padarykite norimą formą: apvalią, pailgą ar paprasčiausiai vynuogės kekės. Išlyginkite paviršių ir jį aptepkite trupučiu majonezo. Ant viršaus išdėliokite per pusę perpjautas vynuoges.




Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš interneto rusų kalba

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą