2015 m. vasario 25 d., trečiadienis

Triušio kepenėlių paštetas pagardintas čekiška "Becherovka"


 
 
  Dažnai nusipirkusi triušį viduje randu kepenėles, širdelę ir inkstukus. Pastaraisiais ir širdele pradžiuginamas mūsų katinas, o kepenėlėmis džiaugiamės mes patys :-)))
  Tai tikriausiai greičiausiai paruošiamas paštetas, nes tų kepenėlių nėra daug ir gaminti kažką sudėtinga su mažu kiekiu nėra prasmės. Tačiau, nors ir viskas atrodo paprasta ir greita, skonis išlieka tobulas.

reikės
 
1 triušio kepenėlių,
1 mažo svogūno,
1- 2 skiltelių česnako,
1 v.š. lydyto sviesto,
trupučio druskos,
trupučio rudojo cukraus,
1 taurelės čekiško  "Becherovka" likerio.
 
  Susmulkintą svogūną ir česnaką apkepkite iki geltonumo svieste. Sudėkite plonomis riekutėmis supjaustytas kepenėles, užberkite šiek tiek druskos ir truputį cukraus. Kelias minutes jas kepkite vis pamaišant.
  Supilkite likerį ir dar kepkite kelias minutes, kol likeris išgaruos.
  Pravėsusias (bet dar šiltas) kepenėles sutrinkite blenderiu ir sudėkite į nedidelį indą. Per naktį palikite šaldytuve, kad subręstų skonis.
 


Sudėtingumas: labai paprasta 

2 komentarai:

  1. Paskutinioji nuotrauka nuostabi! Receptas, žinoma, irgi skamba viliojančiai:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, čia mano naujas fotoaparatas "taip daro" :-))) Pagaliau galėsiu ne tik naujus receptus gražiau jums pateikti, bet ir senas nuotraukas pakeisti kokybiškesnėmis.

    AtsakytiPanaikinti