2012 m. birželio 29 d., penktadienis

Arbūzo ir feta sūrio salotos su mėtomis



  Vasara jau prasidėjo ir atrodo, kad karščiai vėl mus padarys šiek tiek tingokus. Tuomet daugelis iš mūsų pradedame gyventi pietietišku tempu. Daug smagesni tampa pasisėdėjimai vėlai vakare, dienos karščiams atslūgus. Tuomet maloni vakaro vėsa ir dar ilgi šviesūs vakarai leidžia ilgiau pavakaroti.
Tokiems vakarams ar net pusryčiams karštą vasaros rytą tinka šios gaivios ir gal būt, šiek tiek keistokos salotos.

Jums reikės
arbūzo,
feta sūrio,
jaunų mėtos lapelių (pipirmėtė ir kitos mėtos giminaitės netiks),
truputis saldaus svogūno (jei norite),
truputis žalių alyvuogių (jei jas mėgstate),
druskos, pipirų, raudonojo vyno acto, alyvuogių aliejaus (jei dedate svogūną ar alyvuooges).

   Arbūzą supjausčius išimkite sėklas. Feta sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais. Mėtas smulkiai suplėšikite ar supjaustykite. Jei salotas pateikiate pusryčiams ar kaip lengvą užkandėlę po pietų nedėkite nei alyvuogių, nei svogūnų. Nepilkite ir užpilo iš trupučio druskos, pipirų, raudonojo vyno acto, alyvuogių aliejaus. Tik trys komponentai ir nieko daugiau. Tačiau jei salotos bus pateikiamos kaip starteris prieš kitus patiekalus, naudokite visus komponentus. Jie labiau sužadins apetitą. Tačiau svogūno.ir alyvuogių turi būti labai nedaug. Ir jie turi būti labai smulkiai supjaustyti. O užpilas gerai išplaktas ir juo tik apšlakstytos salotos. Ir žinoma nieko nemaišykite.

Sudėtingumas: labai paprasta
Receptas: ačiū Ernestui už puikią įdėją ir žinoma pusryčius :-) 

2 komentarai:

  1. Miela Dalia, žaviuosi Tavo receptukais ir prisiminusi vieną norėjau pasigaminti, bet peržiūrėjusi pastebėjau, kad beveik niekur neatsidaro nuotraukos. Ar čia tik pas mane? Nes bandžiau atidarinėti ir per google, ir per Firefox, o rezultatas vis tiek blogas:(( Gal gali truputi pakoreguoti savo puslapį. Ačiū. Odeta

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai atsiprašau už šiuos nesklandumus. Internetinės nuotraukų talpyklos kartais paveda. Netrukus, po truputį, atnaujinsiu buvusias nuotraukas.

    AtsakytiPanaikinti