2015 m. birželio 26 d., penktadienis

Liulia kebabas


  
Būtent  tokį "Liulia kebabą" mane išmokė kepti viena armėnė.

3- 4 porcijoms reikės

1 kg. jautienos,
1 v.š. alyvuogių aliejaus,
1 v.š. "Gyros" ar kitokių prieskonių mišinio (paprikos miltelių, 5 pipirų mišinio, kalendros, raudonėlio, čiobrelių, mairūnų, petražolių)
3 didesnių svogūnų,
trintų (gali būti konservuoti) ar labai plonais griežinėliais pjaustytų šviežių pomidorų,
druskos.

  Jautieną sumalkite, sudėkite prieskonius, truputį druskos ir labai gerai išminkykite. Padarykite pailgas a la dešreles. Stenkitės, kad formuojant mėsą ji neatsiskirtų. Jei taip nutrinka tai vadinasi, kad mėsą per mažai minkėte.
  Svogūną supjaustykite kuo plonesnėmis plunksnelėmis. Sudėkite į platų ir gilų indą ir dar truputį pamaigykite rankomis, kad atsiskirtų visos svogūno skiltelės.
  Kebabus kepkite ant aliejumi išteptų grotelių. Pradžioje labai gerai apkepkite vieną liulia kebabo pusę ir tik tuomet jį verskite.
 
                        
                              
       Šį kartą turėjau pagalbininką, kuris tikėjosi, kad bent kažkas nukris. Deje... nenukrito

  Taip apkepę iš visų keturių pusių dar karštus liulia kebabus sudėkite į indą tarp svogūnų ir uždenkite indą dangčiu ar aliuminio folija. Leiskite svogūnams išleisti sultis ant mėsos ir suminkštėti. Po 5- 7 min. jau galima liulia kebabus pateikti.
 
 
 Valgykite kartu su ten esančiais svogūnais ir labai plonai supjaustytais pomidorais.
Liulia kebabus galima gaminti ir iš avienos. Jei norite gaminti iš paukštienos rinkitės jau kitokį garnyrą- svogūnai tikrai netiks.
 
Sudėtingumas: vidutinis  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą