2015 m. balandžio 9 d., ketvirtadienis

Morkų patale keptos vištienos kulšelės



  Kartais man norisi paprastą patiekalą labai skambiai pavadinti ir truputį kitaip pateikti. Ir atrodo, kad tai jau kažkas nepaprasto :-))) 
Iš tikro, galite dėtis didžia virtuvės meistre,  ir sau paslaptingai šypsotis, juk šį kartą virtuvėje laiko praleidote labai nedaug...

3 asmenims reikės

3 vištienos kulšelių,
3 didesnių morkų,
1 didelio svogūno,
paukštienos prieskonių (geriau tiks rytietiški),
1 a.š. cukraus.
1/2 stikl. verdančio vandens,
1 stikl. kuskuso,
1 a.š. lydyto ar paprasto sviesto,
druskos.

  Į kepimo indą suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir "burokine" tarka sutarkuotas morkas. Ant viršaus sudėkite prieskoniais iš visų pusių apibertas kulšeles. Jei prieskoniai be druskos- šiek tiek užberkite druskos.
  Įpilkite verdančio vandens, uždenkite ir kepkite 200 C temp. apie 1 val. Jei kepsite kaimiškas vištos kulšeles, kepti reikės truputį ilgiau.
  Kai  mėsa bus minkšta, visas kepimo metu išsiskyrusias sultis supilkite į puodą kuriame virsite kuskusą, įpilkite dar trūkstamą vandens kiekį, įdėkite sviesto, truputį druskos ir išvirkite kruopas. Virdami kuskusą vadovaukitės instrukcija esančia ant įpakavimo. Kol kuskusas virs. vištienos kulšeles laikykite orkaitėje.
  Prieš pat pateikiant kulšeles perpjaukite pusiau ties sąnariu. Į mažą indelį sudėkite kuskusą, suspauskite ir apvertę atsargiai išverskite lėkštėje. Morkas, likusias kepimo inde, apiberkite cukrumi ir išmaišę išdėkite šalia kuskuso ir vištienos. 


Sudėtingusmas: paprasta

2 komentarai:

  1. Manau nugvelbsiu idėją :) turiu užsilikusių morkų, o vištienos visad namie turim. Vietoj kuskuso manau panašiai perlines kruopas paruošiu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vištiena su perlinėmis kruopomis labai dera :-) Ar jau gaminai?

    AtsakytiPanaikinti