2015 m. sausio 2 d., penktadienis

Keptos persikų puselės balto vyno ir medaus padaže

 
Pagaliau prisiruošiau aprašyti šį labai greitai paruošiamą, tačiau tikrai nuostabų desertą.
 
1 skardinė konservuotų persikų (apie 850 gr.),
2 v.š. sviesto,
2 v.š. medaus,
1 taurė sauso baltojo vyno,
1 taurelė "Cointreau" arba "Krupniko" likerio,
1 taurelė persikų degtinės (nebutinai),
vanilinių ledų.

   Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite vyną ir įdėję medų, viską nugarinkite daugiau nei per pusę. Sudėkite persikų puseles, supilkite likerį ir degtinę. Kaitinkite persikus juos bent kartą apversdami apie 3 minutes.
   Dar karštus persikus sudėkite į desertines lėkšteles, įpilkite padažo ir įdėkite po gerą samtelį vanilinių ledų.
 Kad būtų patogiau valgyti, jau sudėjusi į desertines lėkštes, dantytu peiliu persikus įpjaunu. T.y padalinu juos kvadratėliais.
  Vasaros metu desertą galite gaminti iš šviežių persikų. Tuomet iš karto persikų puseles dėkite į padažą. Apkepti jas reikės jau daug ilgiau. O kol persikai suminkštės padažas savaime nugaruos. 
  Desertą galite papuošti kepintomis migdolų drožlėmis ar mėtos lapeliais.
 
Sudėtingumas: nesudėtinga
Receptas: iš knygos "Virtuvės džiaugsmai" 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą