2014 m. spalio 28 d., antradienis

Čili sriuba



   Ši soti aštri sriuba, kaip tik tiks artėjančioms vėsioms ir niūrioms rudens dienoms. Pomidorai esantys šioje tirštoje sriuboje dar primins vasarą, o aštrūs pipirai jus maloniai sušildys. Jei šią sriubą pateiksite vakare, rekomenduoju tuomet ir taurę raudono vyno.

3- 4 porcijoms reikės

500 gr. maltos jautienos (naudokite pigesnę mėsą: kulninę ar tarp šonkaulių esančią, tik nuo  tarpšonkaulinės mėsos nuimkite plėves),
1 svogūno,   
3- 4 česnako skiltelių,
1 žalios arba raudonos paprikos,
1 jalapeno arba čili pipiro,
1 nedidelio indelio konservuotų pomidorų savo sultyse,
1 nedidelio indelio konservuotų rudųjų pupelių,
1 a.š. saldžios paprikos miltelių,  
1 a.š. (nepilnas) kumino sėklų,
1 a.š. (nepilnas) džiovinto raudonėlio,
1/4 a.š. maltų pipirų mišinio,
3 a.š. pomidorų padažo,
taurės raudono vyno,
2 a.š. rudojo cukraus,
2 lauro lapų,
druskos,
aliejaus,
čili pipirų jei dar trūksta aštrumo,
čederio, Gruyère ar kitokio fermentinio sūrio,
kalendros ar petražolių lapelių.

   Smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką pakepkite ant aliejaus. Kai jie taps skaidrūs sudėkite maltą jautieną ir ją apkepkite. Kol ji kepa, smulkiai supjaustykite papriką, jelapeno pipirą ir sudėkite apkepti kartu. Įpilkite nedaug verdančio vandens, sudėkite lauro lapus, druską ir viską troškinkite apie 25  minutes. Žiūrėkite, kad skysčio šiek tiek puode visuomet būtų. Per tą laiką susitrinkite pomidorus, sutarkuokite sūrį.
  Suberkite visus prieskonius, pomidorus, pomidorų padažą, vyną ir cukrų. Suberkite pupelės ir dar trokškinkite apie 10 minučių. Jei trūksta aštrumo įberkite čili pipirų.
 Čilii siuba turi būti tirštoka. 
 Supilstę sriubą į lėkštes- užberkite šiek tiek sūrio.

Sudėtingumas: paprasta

2 komentarai: