2012 m. gruodžio 1 d., šeštadienis

Svogūnų ir apelsinų džemas



   Laikas tikrąją to žodžio prasme lėkte lekia, mes taip pat kažkur skubame, bėgame...
   Pramogas ir keliones, dabar jau net nesistebi, kad tenka planuoti geram pusmečiui į priekį... Ir tik kai kažkas paklausia, tai kur būsi per Kalėdas?, susimąstai... Kalėdos, jetau, taigi jos netrukus ir ateis. Gal, kad žemės nedengia sniegas ir veido negnaibo šaltukas apie jas pamiršome...

Šį kartą receptas skirtas šventiniam stalui, Kalėdoms ar kalėdinėms dovanoms.

jums reikės
1 kg. geltonųjų svogūnų,
300 gr. jau maltų apelsinų ir truputį apelsinų žievelių (apie 2 a.š.),
5 skiltelės šesnako,
10 v.š. cukraus,
truputis druskos,
2 v.š. Balsamico di Modena vyno acto,
alyvuogių aliejaus ir lydyto sviesto.

   Ant alyvuogių aliejaus ir lydyto sviesto mišinio apkepkite žiedeliais pjaustytus svogūnus ir susmulkintą česnaką. Kai jie taps skaidrūs supilkite sumaltus (be žievelių) apelsinus. Suberkite cukrų, druską ir apelsinų žieveles. Viską virkite dar apie 20 min. arba tol, kol svogūnų žiedai nebebus ryškių kontūrų. Supilkite vyno actą ir kelias minutes pavirę supilstykite į sterillius stiklainius. Uždarykite taip pat steriliai išvalytais dangteliais.
   Šis džemas puikiai tinka prie paukštienos kepenėlių paštetų, keptų paukščių. Be to tai puiki Kalėdinė dovana visiems gurmanams.

 



Sudėtingumas: paprasta

1 komentaras:

  1. Sveiki, kviečiu pažaisti :)
    http://mazaraudonavirtuvele.blogspot.com/2012/12/vienuolika-arba-pirmas-mano-zaidimas.html

    AtsakytiPanaikinti