2012 m. rugpjūčio 27 d., pirmadienis

Lečio


   Dar vienas receptas žiemos atsaroms papildyti. Mintis padaryti kitaip kilo, prieš kelis metus, pasirodžius cukinijų, paprikų ir pomidorų padažo receptui. Tas plačiai paplitęs receptėlis tikrai geras ir vertas nesunkaus darbo virtuvėje. Bet kaip visuomet, kai galima padaryti geriau, kodėl gi nepadarius.:-)))

Jums reikės (svoriai jau supjaustytų daržovių):
2 kg. cukinijų,
1 kg. paprikos,
700 gr. morkų,
500 gr. svogūnų,
400 gr. (2 nepilnos stiklinės) cukraus,
2 v.š. druskos,
1 l. pomidorų padažo (naudoju "Daumantų" naturalų),
0.5 stiklinės  9% acto,
0,5 stiklinės aliejaus,
po 6 kvepiančių ir juodų pipirų grūdelius, 3 lauro lapų, jei norite aštriau- truputį smulkinto čili pipiro.

   Kaip supratote visas daržoves supjaustome. Cukiniją 2- 3 cm. kubeliais, paprikas ir morkas šiaudeliais. Svogūną vidutiniškai smulkokais gabalėliais. Storadugniame puode įkaitintame aliejuje pakepiname svogūną. Jei tokio puodo neturite, svogūnus lengvai apkepkite keptuvėje ir tuomet viską supilkite į troškinimo puodą.
   Svogūnui tapus skaidriam sudedame morkas. Supilame druską ir cukrų. Po kokių 5 min. suberiame paprikas. Uždengę troškiname kol daržovės vos suminkštės.  Tuomet suberiame cukinijų gabaliukus ir visus prieskonius. Viską išmaišome. Cukinijoms tapus minkštoms supilame pomidorų padažą ir dar kelias minutes paverdame. Vėliausiai supilame actą ir užvirinę dar kartą, supilstome į iškaitintus stiklainius.
Sudėtingumas: nesudėtinga

1 komentaras: