2016 m. spalio 24 d., pirmadienis

Morkų ir vištienos sriuba su ciberžole

  

  Rudenį vis dažniau norisi kažko, kas sušildytų kūną, būtų ne per daug sunku ir žinoma, labai gerai, kai produktai atitinka sezoną. Ir morkos čia kaip tik:-) 
  Ši sriuba skaniausia su naturaliu vištienos sultiniu ir jei tik yra galimybė paskaninkite ją sultimis likusiomis nuo kepamos ar troškintos vištienos. Žinoma jos neturi būti apdegusios ar vien likę riebalai nuo kepimo. Jei turėsite tokių kepimo metu išsiskyrusių ir likusių sulčių, supilkite jas (tik be riebalų).

Jums reikės
700 ml. vištienos sultinio,
1/2 v.š. lydyto sviesto arba alyvuogių aliejaus,
1 nedidelio svogūno,
1- 2 sklitelių česnako,
3 didesnių morkų,
1/2 a.š. ciberžolės,
1/2 a.š. raudonosios paprikos dribsnių,
1/2 a.š. cukraus,
druskos, pipirų,
truputį keptos ar virtos vištienos. 

   Smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką pakepkite kartu su sviestu ar alyvuogių aliejumi. Kai svogūnai pagels sudėkite (geriau per 'burokinę' tarką) sutarkuotas morkas. Dar kepkite 2 min. Supilkite sultinį, įberkite truputį druskos ir cukraus. Suberkite raudonosios paprikos dribsnius, pipirus. 
  Virkite kol morkos visiškai suminkštės ir 'pasileis'. Baigiant virti suberkite ciberžolės miltelius.
  Supilstykite sriubą į lėkštes ir įdėkite po šaukštą smulkintos vištienos.
Jei norite galite sriubą paskaninti šlakeliu grietinėlės.



Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą