2020 m. balandžio 25 d., šeštadienis

“Pavlova”


  

  Aš labai senai norėjau pagaminti "Pavlovą", bet visada galvojau, kad tai labai sudėtinga ir tam neturiu laiko. Pasirodo labai klydau.
  Tai vienas iš lengviausiai pagaminamų desertų.  Labai lengvai papuošiamas ir dar patogus tuo, kad jį galima išsikepti prieš kelias dienas, o galutinai užbaigti, tik prieš pateikiant. 
„Pavlovos“ užteko 6 asmenims.

  
Jums reikės

3 kiaušinių baltymų, (kiaušinių baltymus naudojau likusius nuo „Pascha“).
200 gr. cukraus,
3 a.š. (nubraukti ) kukurūzų krakmolo,
1 a.š.  baltojo vyno acto,
1 stikl. plakamosios grietinėlės,
1 banano.
2 kivi vaisių,
1- 2 saujųs šilauogių.

   ‚Pavlovai‘ naudokite sezoninius vaisus. Tuomet šis jūsų tortas kiekvieną kartą bus vis kitoks ir nepakartojamas. Tad keletas vaisių derinių:
-Braškės, bananai, kivi arba šilauogės,
-Braškės ir trešnės (tik iš pastarųjų išimkite kauliukus) apiberkite  juodojo šokolado drožlėmis ar lydytu šokoladu,
-Avietės ir mėtų lapeliai,
-Avietės, šilauogės arba gervuogės.
-Persikai ar nektarinai ir šilauogės arba gervuogės
-Mandarinai arba apelsinai apiberti juodojo šokolado drožlėmis ar lydytu šokoladu.

   Orkaitę įkaitinkite iki 150 C. Ant kepimo popieriaus išpieškite 20 cm. apskritimą. Tam tiks ir šalto patiekalo lėkštė. Popierių patieskite ant orkaitės kepimo skardos, tačiau skardą palikite ant darbastalio.
   Kiaušinių baltymus supilkite į sausą indą ir pradėkite plaukti vis po truputį supildami visą cukrų. Kai baltymai jau bus standūs ir bus ištirpęs cukrus, suberkite krakmolą ir vyno actą. Dar kartą išplakite, kad supilti produktai pasiskirstytų tolygiai.
   Išplaktus baltymus išdėkite ant išpiešto apskritimo. Suformuokite taip, kad išorės kraštas būtų šiek tiek aukštesnis, nes vėliau į morengo vidurį reikės sudėti išplauktą grietinėlę ir vaisius.
   Kepkite viduriniame orkaitės aukšte 60 min. Baigus kepti morengą galite palikite orkaitėje atvėsti.
Prieš pat pateikiant išplakite iki standumo grietinėlę ir sudėkite ją ant atvėsusio morengo. Viršų papuoškite turimais sezoniniais vaisiais.


Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš „Didžioji kulinarijos enciklopedija“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą