Man grikiai vieni iš skaniausių kruopų. Tačiau kas nemėgstate jų, galite šį patiekalą gaminti su makaronais ar perliniu kuskusu. Visi variantai galimi. Nes jie puikiai dera su paukštiena ir su grybais. O persimonų lengvas saldumas ir gaiva pagyvina šį patiekalą. Tačiau persimonai neturėtų būti minkšti.
Jums reikės
400 gr. vištienos vidinių file,
šviežiai maltų pipirų,
paprikos miltelių,
150 gr. Shiitake grybų,
1 nedidelio svogūno,
1- 2 šaukšto sviesto,
1/4 stiklinės grietinėlės,
Ghee sviesto ir alyvuogių aliejaus,
druskos,
grikių, perlinio kuskuso ar makaronų.
1- 2 persimonų (rinkitės tik kietus vaisius).
Vištienos file apiberkite pipirais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Užkaiskite pasūdytą vandenį su kruopomis. Virkite pagal nurodymus esančius ant pakuotės.
Keptuvėje ištirpinkite šiek tiek sviesto ir jame iš visų pusių, apkepkite vištienos file, užpilkite grietinėle ir dar kelias minutes troškinkite. Baigiant troškinti sudėkite persimono skilteles ir iš karto išjunkite kaitrą. Užteks, kad persimonai tik lengvai sušiltų.
Keptuvėje su likusiu sviestu apkepkite svogūną, kol jis taps vos gelsvos spalvos, suberkite grybus, įberkite druskos, pipirų ir uždengę dangčiu troškinkite apie 10 min.
Dabar belieka viską susidėti į lėkštes ir pasimėgauti tikrai skaniu, nors ir greitai paruošiamu patiekalu.
Sudėtingumas: vidutinis