2020 m. gruodžio 30 d., trečiadienis

Naujametinis meniu

                   


                            

                                                         ~ *~* ~* ~* ~ *~* ~ *~* ~ *~ *~

                                                                Austrės

                                                ~ *~* ~* ~* ~ *~* ~ *~* ~ *~ *~

                               Raudonos ikros kanape su žalumynų sviesteliu

                                                 ~ *~* ~* ~* ~ *~* ~ *~* ~ *~ *~

                          Lašišos tartaras su grietinėlės majonezo ir krienų padažu

                                                  ~ *~* ~* ~* ~ *~* ~ *~* ~ *~ *~

       Eršketo file virta raugintų agurkų rasale, pateikta su marinuotų agurkėlių majonezu

                                                  ~ *~* ~* ~* ~ *~* ~ *~* ~ *~ *~

                                                          Apelsinų sorbetas

                                                  ~ *~* ~* ~* ~ *~* ~ *~* ~ *~ *~

     Elnienos kepsnys su bulvių-pastarnokų koše ir karamelizuotais raudonaisiais kopūstais

                                                  ~ *~* ~* ~* ~ *~* ~ *~* ~ *~ *~

                                    Šilauogių ir aviečių žele su vaniliniais ledais

                                                  ~ *~* ~* ~* ~ *~* ~ *~* ~ *~ *~



2020 m. gruodžio 22 d., antradienis

KALĖDŲ MENIU

 


                                                                   Šalti patiekalai


                                                  Džiovintais baravykais įdaryti kiaušiniai

                                                                  Vištiena drebučiuose

                                                                    Kepenėlių paštetas

                                                                       Balta mišrainė


                                                               Karštas patiekalas I diena


                                  Kepta žąsis įdaryta raugintais kopūstais ir džiovintais baravykais,

                                   pateikiama su mažytėmis bulvytėmis keptomis žąsies taukuose.

                                                                          Desertas

                                                     Pavlova su bananais, kivi ir mandarinais


                                                                Karštas patiekalas II diena


                                       Žirnių ir džiovintų baravykų sriuba iš keptos žąsies kaulų

                                              Žąsies krūtinėlė su karamelizuotais kopūstais

                                                ir bulvių koše pagardinta parmezano sūriu


                                                                        Desertas

                                       Keptos persikų puselės balto vyno ir medaus padaže





2020 m. gruodžio 21 d., pirmadienis

KUČIŲ VAKARO MENIU

 


  Šiais neįprastais metais likome Šv. Kučių vakarienę valgyti dviese (neskaitant penkių visada linksmų Tibeto terjerų). Patiekalų vis tiek ruošių 12. Žinoma, pačio maisto kiekiai bus tikrai nedideli, tiek, kad būtų dušelėms naktį užkrimsti ir dar užtektų mums Kučioms ir Kalėdų rytą pavalgyti. 

1.Silkė su džiovintais baravykais

2.Silkė su morkomis ir spanguolėmis mariante

3.Silkės ir burokėlių karpačio su karamelizuotais svogūnais

4.Įdaryti karpio gabaliukai drebučiuose

5.Žuvis marinate

6.Kepta žuvis su svogūnais ir morkomis

7.Raudona mišrainė

8.Pupelių fasulas

9.Virtinukai su džiovinatais baravykais

10.Spanguolių kisielius

11.Aguonų pienas

12.Kūčiukai