2012 m. balandžio 10 d., antradienis

Žuvienė


   Yra tikrai daug įvairiausių žuvienių receptų. Nuo įmantriai ant laužo virtos ir paskanintos šlakeliu degtinės ar net apanglėjusia degančia plauska (visa tai tam, kad panaikinti dumblo kvapą). Iki Viduržiemio jūros regiono tobulų žuvienių su jūros gėrybėmis.
   Deje, šį kartą visai paprasta žuvienė iš lašišos likučių. Juk nusipirkę visą lašišą ir ją nukaulavę, galvą ir visą kaulą nesusimąstę išmetam. Bet juk tai dar vienas patiekalas netinkamai atsidūręs šiukšliadėžėje. Nukaulavę žuvį išmeskite tik su žvynais esančią odą. Išlupkite žiaunas (tai nėra labai malonus reikalas).
    Į šaltą vandenį sudėkite žuvies galvą, kaulus ir mėsos juostą nuo papilvės. taip pat įdėkite į kelias dalis padalintą svogūno galvą ir griežinėliais supjaustytą morką. Įmeskite kelis kvepiančių ir juodųjų pipirų grūdelius, įberkite druskos. Virkite ant nedidelės kaitros apie 40 min. Išvirtą sultinį nukoškite ir  nuo kaulų nurinkite mėsos likučius. O kol tai darote išvirkite nedideliame vandens kiekyje mažais kubeliais supjaustytas bulves. Verdant įberkite truputį druskos ir įmeskite lauro lapą. Kai bulvės išvirs, supilkite žuvies sultinį ir sumeskite nurinktus žuvies mėsos gabalėlius, įberkite krapų ir dar kartą viską užvirkite. Paragaukite ar netrūksta druskos.

Sudėtingumas: paprasta

2012 m. balandžio 3 d., antradienis

Šventinis Velykų meniu




Pusryčiai:

Margučiai, sviestas, krienai, mielinis ragaišis ir juoda kaimiška duona.

Pusryčių tęsinys:

Silkė su burokėliais ir kanapėmis
Trio su lašiša
Įdaryta paprika
Raudona mišrainė
Balta mišrainė
Vištienos užkandėlė su avokadu ir mangu
Slyvomis įdaryta kiaulienos nugarinė ar sparandinė
Veršienos kepenėlių paštetas

Pietūs:
Keptas kalakutas su ryžių, paprikų bei džiovintų vaisių garnyru
Kepta veršienos file su bulvių koše ir trumpai apkeptais špinatais

Desertas:

Ananasų carpacio su vaniliniais ledais
Grietininis tortas su braškėmis