Labai lengvai paruošiamas tobulas užkandis. Jei krevečių paruošite
didesnį kiekį, tai jau ir visa vakarienė bus. Tik nusipirkite daugiau prancūziško
ar ispaniškojo batono, nes jo prireiks valgant padažo likučius J)))
O dabar tie du paprasti receptai skirtas dviems asmenims.
Belieka pasigaminti ir nuspręsti, kuriuo būdu paruoštos krevetės skanesnės.
Jums reikės
300 gr. šaldytų didžiųjų tigrinių krevečių (virtos, be
kiautų, su uodegėlėmis),
1 nedidelio svogūno,
2-3 česnako skiltelių,
1 labai didelio pomidoro,
alyvuogių aliejaus,
1 a.š. sviesto
¼ taurės balto vyno,
petražolių,
maltų pipirų mišinio,
druskos.
Atitirpinkite palikdami jas šaldytuve per naktį, arba
kambario temperatūroje palikdami kelioms valandoms. Vėliau krevetes nuplaukite.
Leiskite vandeniui pilnai nutekėti.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite ir apkepkite
alyvuogių aliejaus ir sviesto mišinyje kol jie taps skaidrūs, bet nepageltonuos.
Sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytus pomidorus ir juos apkepkite. Supilkite vyną,
sudėkite krevetes,užberkite druskos, pipirų. Viską troškinkite vis pamaišant apie 3 min.
Prieš baigiant troškinti suberkite supjaustytas petražoles.
Pateikite su prancūzišku batonu.
Pastaba: taip paruoštas tik mažas krevetes jūs galite
pateikti su virtais tagliatelle tipo makaronais.
Gambas al Ajillo
O dabar galime keltis į Ispaniją ir krevetes pasigaminti, taip
kaip jas ruošia ispanai.
Jums reikės
300 gr. šaldytų didžiųjų tigrinių krevečių (virtos, be
kiautų, su uodegėlėmis),
1 nedidelio svogūno,
2-3 česnako
skiltelių,
alyvuogių aliejaus,
¼ taurės balto vyno,
petražolių,
truputis citrinos,
maltų pipirų mišinio,
druskos.
Krevetės ruošiamos taip pat kaip ir pirmuoju variantu. Tik
vietoje pomidorų dedama daugiau petražolių ir pabaigoje išspaudžiama šiek tiek
citrinos sulčių.
Žinoma, pateikite su ispaniška duonele. Tai kažkas tarpinio
tarp italų ciabatos ir prancūziško batono.
Sudėtingumas: paprasta
Receptai: iš restoranų Prancūzijoje ir Ispanijoje
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą