Dar viena mišrainė iš rusiškos virtuvės lobyno labai skambiu
pavadinimu. Gal būt pavadinimas tik daltonikui gali sukelti asociaciją su
tikrąja ‚Tifany‘ firmos spalva, bet tebūnie... Rusai mėgsta vardines prekes,
kaip ir skambius pavadinimus savo patiekalams. Svarbiausia iš tikro, kad
patiekalo skonis būtų nenuviliantis. O jis toks ir yra. Lengvas ir gaivus, tobulas
visų sudėtinių dalių derinys kurį sujungia vynuogės.
Jums reikės
180 gr. keptos paukštienos (tiks ir karštai rūkyta
vištiena),
2 virtų kiaušinių,
60 gr. fermentinio sūrio,
kekės besėklių vynuogių,
pipirų mišinio,
trupučio druskos,
truputį kepintų smulkintų migdolų arba graikinių riešutų
(jei mėgstate),
majonezo.
Paukštieną, kiaušinius supjaustykite, sūrį sutarkuokite,
suberkite riešutus, įberkite truputį pipirų bei druskos ir viską sumaišykite su
majonezu.
Į serviravimo lėkštę sudėkite mišrainę ir padarykite norimą
formą: apvalią, pailgą ar paprasčiausiai vynuogės kekės. Išlyginkite paviršių ir
jį aptepkite trupučiu majonezo. Ant viršaus išdėliokite per pusę perpjautas
vynuoges.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto
rusų kalba
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą