Kodėl sovietinių laikų? Juk karbonadas kepamas ir dabar, ir
tai gana populiarus patiekalas. Gal nostalgija? Ne, man patinka kartais
(atleiskite, labai dažnai) nugarinė su riebaliuku. Ir tais sovietiniais
laikais nebūdavo kitokios mėsos, tik su didžiausiu riebalo sluoksniu. Bet tas
riebaliukas gerai sukepęs man tikrai labai skanus. Tad, kepdama šiuos
karbonadus visada ieškau riebesnio nugarinės gabalo ir būtinai, kad būtų nugarinė
su kaulu. Pasirodo, kad šiais laikais riebios kiaulienos sunku ir rasti. Turguje
tokios mėsos beveik nėra. Tačiau dabar jau žinau, kad didieji prekybos centrai
tokios nugarinės turi visada. Tačiau jums nesiūlau pirkti tą riebų nugarinės gabalą.
Svarbu, kad nusipirktumėte nugarinę su šonkauliukais.
Jums reikės
6 nugarinės su šonkauliukais gabalėlių (jei pirksite
nugarinę gabale, supjaustykite ją piršto storio gabalais),
2 kiaušinių,
maltų džiuvėsėlių,
pipirų mišinio,
druskos.
Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir
išmuškite specialiu plaktuku. Užberkite šiek tiek pipirų (daug nereikia), merkite
į kiaušinio su trupučiu druskos plakinį, nuvarvinkite, apvolikite džiuvėsėliuose.
Apkepkite ant lydyto Ghee sviesto ar aliejaus greitai abi
puses ir sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Taip sudėkite visus
apkeptus nugarinės gabalus. Baikite kepti orkaitėje įkaitintoje iki 190 C temperatūros
15 min.
Pateikite su bulvių koše ar keptomis bulvėmis ir kopūstųsalotomis.
Sudėtingumas: vidutinis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą