2020 m. gruodžio 30 d., trečiadienis

Naujametinis meniu

                   


                            

                                                         ~ *~* ~* ~* ~ *~* ~ *~* ~ *~ *~

                                                                Austrės

                                                ~ *~* ~* ~* ~ *~* ~ *~* ~ *~ *~

                               Raudonos ikros kanape su žalumynų sviesteliu

                                                 ~ *~* ~* ~* ~ *~* ~ *~* ~ *~ *~

                          Lašišos tartaras su grietinėlės majonezo ir krienų padažu

                                                  ~ *~* ~* ~* ~ *~* ~ *~* ~ *~ *~

       Eršketo file virta raugintų agurkų rasale, pateikta su marinuotų agurkėlių majonezu

                                                  ~ *~* ~* ~* ~ *~* ~ *~* ~ *~ *~

                                                          Apelsinų sorbetas

                                                  ~ *~* ~* ~* ~ *~* ~ *~* ~ *~ *~

     Elnienos kepsnys su bulvių-pastarnokų koše ir karamelizuotais raudonaisiais kopūstais

                                                  ~ *~* ~* ~* ~ *~* ~ *~* ~ *~ *~

                                    Šilauogių ir aviečių žele su vaniliniais ledais

                                                  ~ *~* ~* ~* ~ *~* ~ *~* ~ *~ *~



2020 m. gruodžio 22 d., antradienis

KALĖDŲ MENIU

 


                                                                   Šalti patiekalai


                                                  Džiovintais baravykais įdaryti kiaušiniai

                                                                  Vištiena drebučiuose

                                                                    Kepenėlių paštetas

                                                                       Balta mišrainė


                                                               Karštas patiekalas I diena


                                  Kepta žąsis įdaryta raugintais kopūstais ir džiovintais baravykais,

                                   pateikiama su mažytėmis bulvytėmis keptomis žąsies taukuose.

                                                                          Desertas

                                                     Pavlova su bananais, kivi ir mandarinais


                                                                Karštas patiekalas II diena


                                       Žirnių ir džiovintų baravykų sriuba iš keptos žąsies kaulų

                                              Žąsies krūtinėlė su karamelizuotais kopūstais

                                                ir bulvių koše pagardinta parmezano sūriu


                                                                        Desertas

                                       Keptos persikų puselės balto vyno ir medaus padaže





2020 m. gruodžio 21 d., pirmadienis

KUČIŲ VAKARO MENIU

 


  Šiais neįprastais metais likome Šv. Kučių vakarienę valgyti dviese (neskaitant penkių visada linksmų Tibeto terjerų). Patiekalų vis tiek ruošių 12. Žinoma, pačio maisto kiekiai bus tikrai nedideli, tiek, kad būtų dušelėms naktį užkrimsti ir dar užtektų mums Kučioms ir Kalėdų rytą pavalgyti. 

1.Silkė su džiovintais baravykais

2.Silkė su morkomis ir spanguolėmis mariante

3.Silkės ir burokėlių karpačio su karamelizuotais svogūnais

4.Įdaryti karpio gabaliukai drebučiuose

5.Žuvis marinate

6.Kepta žuvis su svogūnais ir morkomis

7.Raudona mišrainė

8.Pupelių fasulas

9.Virtinukai su džiovinatais baravykais

10.Spanguolių kisielius

11.Aguonų pienas

12.Kūčiukai





2020 m. balandžio 25 d., šeštadienis

“Pavlova”


  

  Aš labai senai norėjau pagaminti "Pavlovą", bet visada galvojau, kad tai labai sudėtinga ir tam neturiu laiko. Pasirodo labai klydau.
  Tai vienas iš lengviausiai pagaminamų desertų.  Labai lengvai papuošiamas ir dar patogus tuo, kad jį galima išsikepti prieš kelias dienas, o galutinai užbaigti, tik prieš pateikiant. 
„Pavlovos“ užteko 6 asmenims.

  
Jums reikės

3 kiaušinių baltymų, (kiaušinių baltymus naudojau likusius nuo „Pascha“).
200 gr. cukraus,
3 a.š. (nubraukti ) kukurūzų krakmolo,
1 a.š.  baltojo vyno acto,
1 stikl. plakamosios grietinėlės,
1 banano.
2 kivi vaisių,
1- 2 saujųs šilauogių.

   ‚Pavlovai‘ naudokite sezoninius vaisus. Tuomet šis jūsų tortas kiekvieną kartą bus vis kitoks ir nepakartojamas. Tad keletas vaisių derinių:
-Braškės, bananai, kivi arba šilauogės,
-Braškės ir trešnės (tik iš pastarųjų išimkite kauliukus) apiberkite  juodojo šokolado drožlėmis ar lydytu šokoladu,
-Avietės ir mėtų lapeliai,
-Avietės, šilauogės arba gervuogės.
-Persikai ar nektarinai ir šilauogės arba gervuogės
-Mandarinai arba apelsinai apiberti juodojo šokolado drožlėmis ar lydytu šokoladu.

   Orkaitę įkaitinkite iki 150 C. Ant kepimo popieriaus išpieškite 20 cm. apskritimą. Tam tiks ir šalto patiekalo lėkštė. Popierių patieskite ant orkaitės kepimo skardos, tačiau skardą palikite ant darbastalio.
   Kiaušinių baltymus supilkite į sausą indą ir pradėkite plaukti vis po truputį supildami visą cukrų. Kai baltymai jau bus standūs ir bus ištirpęs cukrus, suberkite krakmolą ir vyno actą. Dar kartą išplakite, kad supilti produktai pasiskirstytų tolygiai.
   Išplaktus baltymus išdėkite ant išpiešto apskritimo. Suformuokite taip, kad išorės kraštas būtų šiek tiek aukštesnis, nes vėliau į morengo vidurį reikės sudėti išplauktą grietinėlę ir vaisius.
   Kepkite viduriniame orkaitės aukšte 60 min. Baigus kepti morengą galite palikite orkaitėje atvėsti.
Prieš pat pateikiant išplakite iki standumo grietinėlę ir sudėkite ją ant atvėsusio morengo. Viršų papuoškite turimais sezoniniais vaisiais.


Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš „Didžioji kulinarijos enciklopedija“