Šį pyragą kepiau jau kelis kartus iš eilės. Žinant, kad aš mėgstu įvairovę tai atrodytų tikrai keista. Tačiau pagal šį receptą galimos įvairios pyrago interpretacijos. Ir kiekvieną kartą pagal šį receptą kepant pyragas bus vis kitoks.
Bet apie viską smulkiau recepte.
Jums reikės
230 gr. sviesto (kambario temperatūros),
200 gr. cukraus,
2 kiaušinių,
250 gr. grietinės ar jogurto (juos galite keisti dalimi varškės ar rikotos),
250 gr. miltų + 1 a.š. miltų uogų apibarstymui,
2 a.š. kepimo miltelių,
1 a.š. vanilinio cukraus,
160 gr. raudonųjų arba juodųjų serbentų,
60 gr. riešutų (skaldytų migdolų) arba 50 gr. kokoso drožlių.
1 v.š. apelsinų arba citrinų cukatų arba jų žievelės.
Kepiau dviem variantais.
I var. raudonieji serbentai- grietinė- skaldyti migdolai- apelsinų cukatai.
II var. juodieji serbentai- varškė/ grietinė- kokoso drožlės- citrinų cukatai.
Bet siūlau išbandyti šį pyragą kepti ne tik su serbentais, bet ir su kitomis uogomis ar smulkiai supjaustytais vaisiais.
Tešlos paruošimas:
Kiaušinius gerai išplakite elektriniu plaktuvu su dalimi cukraus kol masė pabals.
Su tuo pačiu plaktuvu išsukite minkštą sviestą su likusia dalimi cukraus.
Sviesto masę sudėkite į išplaktus kiaušinius, sudėkite grietinę, cukatus ar tarkuotą citrusinio vaisiaus žievelę ir dar viską gerai permaišykite plakdami.
Persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kapotais riešutais ar kokoso drožlėmis ir vaniliniu cukrumi. Suberkite į sviesto ir kiaušinių mišinį, plakite, kol neliks gumulėlių.
Į švariai nuplautas ir nusausintas uogas įberkite miltų ir gerai išmaišę suberkite į tešlą. Atsargiai išmaišykite, kad uogos nesusitrintų.
Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių.
Patikrinkite dantų krapštuku, ar gerai iškepęs: ištraukus krapštuką iš pyrago, jis turėtų likti sausas.
Išimkite iškepusį pyragą iš orkaitės, palikite visiškai atvėsti.
Sudėtingumas: vidutinis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą