Apie šias salotas nelabai yra ką ir rašyti. Daugelis kas yra buvę Vokietijoje ar Austrijoje yra jas ragavę.
Tad, rudenį gal verta prisiminti vokiškas dešreles ar Vienos šnicelį ir šias salotas.
Jums reikės
500 gr. bulvių,
1 svogūnų,
150 ml mėsos sultinio,
2 v. š,. baltojo vyno acto,
1/2 v .š. garstyčių,
1 a. š. cukraus
pipirų,
druskos.
2 v. š. rapsų arba bekvapio saulėgrąžų aliejaus,
laiškinių česnakų,
Išvirkite bulves su lupenomis dideliame pasūdytame vandenyje (apie 20 minučių). Nusausinkite ir leiskite išgaruoti. Tada dar šiltas nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir juos pakepinkite su aliejumi.
Supilkite mėsos sultinį į keptuvę ir užvirinkite. Tada nukelkite nuo kaitros ir įmaišykite actą, garstyčias, druską, pipirus ir cukrų.
Sumaišykite bulves su karštu sultiniu. Uždenkite ir leiskite pastovėti mažiausiai 1 valandą.
Papuoškite salotas smulkintais laiškiniais česnakais.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš vokiško maisto žurnalo
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą