2024 m. spalio 25 d., penktadienis

Žaliosios Di Salve salotos

 


Tikriausiai sugalvoti pavadinimą šioms salotoms man užtruko ilgiau nei jas pagaminti. Labai norėjosi kažkaip įamžinti vietą ir pačius žmones, pas kuriuos teko mums šias salotas valgyti.

Tai pirmasis receptas jums iš mano paskutinės kelionės po Apulijos regioną Italijoje. Su draugiais visą savaitę mes važinėjomės dviračiais, bet kaip visada dalis mūsų kelionės būna labai gurmaniška.

Nors šį kartą aplankėme tik vieną vyno ūkį, bet jis buvo vertas net kelių ūkių kartu sudėjus.

 ‚Castel di Salve‘ sužavėjo ne tik savo labai aukštos kokybės vynais, bei aliejumi, bet ir nepaprastai šiltu mūsų didelės kompanijos priėmimu. Prie mums padengto stalo susėdo visa vynininko šeima. Ir pietūs buvo tokie gausūs, kad nežinau kokiame vyno ūkyje tokius esame kada nors gavę.

Karštam patiekalui buvo pateikti kiaulienos šonkauliai kepti su bulvytėmis ir moliūgais. Prie jų buvo pateiktos ypač gaivios žalios salotos, kurios tikrai derėjo prie kiaulienos. Jas valgydama, jau kūriau planus, kad grįžusi namo aš šias salotas būtinai padarysiu prie keptos vištienos. Bet, kaip sakoma, mes planuojame, o Dievas juokiasi. Šias salotas aš padariau visai atsitiktinai prie keptos kiaulienos šoninės J)))  Na, gal kada ir prie paukštienos padarysiu. Bet dabar apie jas plačiau.

Jums reikės

ledinės (Aisbergo) salotos,

avokado,

rukolos,

saliero stiebo,

pankolio gumbo,

baziliko lapelių (šviežių),

žalių besėklių vynuogių,

granato sėklų.

Užpilui:

citrinos sultys, garstyčios, medus, alyvuogių aliejus, druska, pipirai.

Kaip šias salotas paruošti tikriausiai jau rašyti nereikia J)))


 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš ‚Castel di Salve‘ vyninės Apulijos regione.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą