2024 m. spalio 23 d., trečiadienis

Menkė su citrinomis

 


Su šiuo patiekalu galite nustebinti ne tik save, bet ir savo svečius. Net gi tie, kurie maisto gaminime žengiate pirmuosius žingsnius, galite lėkti į parduotuvę ir pirkti ant ledo padėtą atvėsintą menkę. Tik skaniausia stora menkės file.

Tai gi, jums reikės  

Atvėsintos menkės file,

 100 gr. sviesto,

 1 citrinos sultysčių ir žievelės,

 1/2 a. š. česnako miltelių,

 trupučio jūros druskos,

 juodųjų pipirų,

 šviežiai pjaustytų petražolių.

bulvių,

 


Užkaiskite puodą su vandeniu ir kai vanduo užvirs sudėkite bulves į prieš tai pasūdytą vandenį.

Įkaitinkite orkaitę iki 205 C temperatūros.

Menkės file gerai išdžiovinkite popieriniais rankšluosčiais. Išdėliokite juos vienodu sluoksniu kepimo formoje.

Mažame puode arba mikrobangų krosnelėje (tinkamame inde) ištirpinkite sviestą. Kai jis ištirps, nukelkite nuo kaitros ir į sviestą įmaišykite šviežiai išspaustas citrinos sultis ir žievelę, gerai išmaišykite.

Citrinų sviesto mišinį gausiai užtepkite ant išdėliotų menkių file. Vėliau jas pagardinkite česnako milteliais, jūros druska ir juodaisiais pipirais. Apverskite filė ir pakartokite užpildami likusį citrininio sviesto mišinį ir prieskonius, kad užtikrintumėte tolygų padengimą.

Kepimo formą perkelkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite file 12–15 minučių. Trukmė gali skirtis priklausomai nuo file storio.

Baigus kepti, file pabarstykite šviežiai kapotomis petražolėmis sudėkite kelis citrinų griežinėlius ir išvirtas bulves. Jei norite jas apliekite citrinų sviesto padažu, ir iš karto pateikite.

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: interneto

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą