2023 m. lapkričio 15 d., trečiadienis

Spagečiai Carbonara (Pasta Carbonara )

 


Daugelyje receptų gaminant šiuos makaronus nurodoma dėti šoninę (šviežią arba rūkytą). Tačiau kai kuriuose Italijos restoranuose garsėjančiuose būtent gera Pasta Carbonara dedama šviežia, neriebi kiaulienos pažandė. Būtent ji, kaip sako virtuvių šefai turi ryškesnį skonį, nei įprasta šoninė.

Tad, siūlau nepatingėti nueiti į turgų nusipirkti mažą gabaliuką tikrai pačios pigiausios mėsos ir išbandyti šį receptą.

Kadangi man mėsos turi visada būti daugiau nei visiems įprasta, tai ir šiame recepte makaronų ženkliai mažiau, nei naudoja italai.

Jums reikės

180-200 gr. Spaghetti  tipo makaronų (italai rekomenduoja 300- 400 gr.),

 150 gr. neriebios pažandės (supjaustytos 1- 2 cm. gabaliukais),

  2–3 šviežių kiaušinių trynių (apie 1 didelis trynys vienam asmeniui)

  55 gr. Pecorino ir 15gr.  Permadžiano sūrių,

 apie 2- 3 v. š. vandens nuo makaronų virimo,

2 v.š. alyvuogių aliejaus,

juodųjų pipirų,

druskos.

 

Makaronus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite pagal nurodymus ant pakuotės.

Kol makaronai verda pakepkite pažandę iki auksinės spalvos. Kepant įberkite šiek tiek druskos ir kartas nuo karto pamaišydami.

Kai makaronai išvirs nupilkite dalį vandens, sudėkite makaronus į keptuvę ir išmaišykite. Įpilkite šiek tiek, jei reikia, vandens nuo makaronų nuoviro.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir sudėję į makaronus iš karto gerai išmaišykite.

Įberkite juodųjų pipirų, Užtarkuokite sūrio ir pateikite.

Jei norite, kepant pažandę įdėkite pusiau perpjautą skiltelė česnako, o prieš pat pateikiant užberkite smulkintų petražolių.

Kiaušinių baltymus galite sunaudoti iškepant morengus, gaminant Pavlovą, keksiukus ar kitą rytą kepant omletą (dedant kiaušinus ir sudedant dar likusius baltymus).

Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą