Sumuštinių su putpelės kiaušiniais galima sugalvoti begalę variantų. Su ikra, rūkyta žuvimi ar rūkyta, kepta ar virta mėsa, net su krabų lazdelėmis. Ir visi jie bus skanūs. Visi vieno kąsnio sumuštiniai yra skanūs J)))
Tačiau šį kartą turėjo būti akcentas spalvų derinyje ir tik po to, dar skonis turėjo nenuvilti. Prie burokėlių sultyse dažytų putpelių kiaušinių geriausiai man derėjo žalia spalva ir geriausias kontrastas su ja buvo. Negana tos neįprastos akiai kiaušinių spalvos, nuo burokėlių sulčių pasikeičia pačio kiaušinio skonis. Tikrai galiu drąsiai teigti, kad burokėlis kiaušinį padaro išskirtinį, savo skoniu ir spalva.
Taigi, sumuštiniams naudojau
juodą duoną,
šiek tiek majonezo ar sviesto,
rūkyto kumpio,
avokadą,
kiaušinius.
Ilgiausiai užtrunka kiaušinių dažymas. Virtus (2 min.) putpelių kiaušinius nulupkite ir pamerkite į burokėlių sultis (tiks sultys esančios nuo virtų burokėlių vakuume). Aš sultyse kiaušinius mirkiau 2.5 val., bet manau 2.5- 3 val. yra pats tas laikas. Laikant ilgiau burokėlių spalva gali spėti nusidažyti ir trynys, o to mums tikrai nereikia.
Toliau viskas paprasta. Darome mažus vieno kąsnio sumuštinukus.
Jei dėsite ant sumuštinių majonezą, dėkite jo labai nedaug, tik kad priliptų kumpis prie duonos.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą