Patiekalas
iš vaikystės. Tėvų namuose ant šventinio stalo visada būdavo arba karpis
drebučiuose arba įdaryti karpio gabalėliai. Tačiau taip paruoštas karpis yra
lengviausiai pagaminamas patiekalas. Ir net keista, kad šį šventinį patiekalą
išdrįsau gaminti tik visai nesenai ir dar keista, kad jį aplamai mažai kas
gamina. Karpis ar plačiakaktis (pastarasis turi mažiau kaulų ir aš dažniau
gaminu iš jo) galėtų, net savaitgaliais būti ant mūsų stalo.
Jums reikės
½ plačiakakčio
arba karpio,
1 morkos,
¼ burokėlio,
1 svogūno,
1 saliero
stiebo,
keletos kvepiančiųjų
ir juodųjų pipirų grūdelių,
1 lauro lapo,
druskos,
krapų šakelės,
1 a.š. želatinos.
Nuo žuvies nuvalykite
žvynus, nukirpkite pelekus ir žuvį supjustykite gabalėliais.
Į puodą įpilkite
stiklinę vandens ir kai vanduo užvirs sudėkite visas supjaustytas daržoves, prieskonius
ir žuvį (taip pat ir pelekus). Įberkite druskos. Ant nedidelės kaitros žuvį virkite 1 val.
Po to šiek
tiek pravėsusią žuvį išimkite ir sudėkite į serviravimo lėkštę, sultinį
nukoškite ir įberkite želetiną. Gerai išmaišykite ir kai ji ištirps, atsargiai užpilkite sultinį ant žuvies.
Įdėją keletą
morkos griežinėlių ir krapų, leiskite žuviai pilnai atšalti, o sultiniui
sustingti.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą