2021 m. gegužės 5 d., trečiadienis

Varškės keksas

 


Nežinau ar būčiau kepusi keksą iš varškės (nes pagrindinis keksų ir keksiukų valgytojas nevalgo keptos varškės, bei keptų obuolių (o man būtent viskas kas kepta su varške ir obuoliais labai skanu, bet aš nebeleidžiu sau mėgautis šiais skanėstais dažnai)). Tačiau per didelis kiekis varškės šaldytuve reikalavo būti sunaudotas. Ir ne be reikalo matomai užkliuvau už kekso su varške. Mano didžiai nuostabai, keksas išėjo tobulas. Jis patiko ne tik man, bet ir tam, kas nevalgo keptos varškės J)))) Dar šiltas jis man priminė mažytes varškės spurgas, o atvėsęs išliko drėgnas ir minkštas.

Jums reikės

150 gr. sviesto (ir dar šiek tiek kepimo formai ištepti),

300 gr. cukraus,

 4 kiaušinių,

300 gr. varškės 9% riebumo,

300 gr. miltų

1 a.š. vanilinio cukraus,

1 a.š. sodos (be kaupo),

cukraus pudros keksui apiberti.

Visi produktai turi būti kambario temperatūros.

 


Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC.

Kekso formą ištepkite sviestu.

Sviestą ištrinkite su cukrumi, tuomet po vieną įmuškite kiaušinius.

Varškę pertrinkite per sietelį ar sutrinkite blenderiu. Pertrintą varškę ir vanilę įmaišykite į sviesto, cukraus ir kiaušinių masę ir dar kartą gerai išmaišykite.

 Suberkite išsijotus miltus sumaišytus su soda ir vėl išmaišykite. Stenkitės nepermaišyti. Maišykite tol, kol nebesimatys miltų.

Tešlą supilkite į kekso formą ir įdėję į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 min. arba kol keksas patikrinus mediniu pagaliuku bus iškepęs (įkišus ir ištraukus pagaliuką jis turi būti sausas). Man keksas kepė 35 min.

Atvėsusį keksą išimkite iš formos ir apibarstykite cukraus pudra.



Sudėtingumas: vidutinis

Receptas: iš knygos „Lietuvių valgiai“ 1983 m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą