2021 m. kovo 26 d., penktadienis

Piene troškintas karpis

 


Štai dar vienas Smetonos laikų receptas.  Tai žydų tautos paveldas, tačiau šis receptas labai dažnai būdavo gaminamas ir lietuvių šeimose, ypač per didžiasias šventes. Patiekalas labai paprastai ir lengvai paruošiamas ir yra tikrai labai skanus.

Jums reikės

½ karpio arba plačiakakčio (jis turi mažiau kaulų),

1 svogūno,

1 morkos,

½ l. pieno,

po 4 kvepiančių ir juodųjų pipirų grūdelių,

lauro lapo,

šiek tiek petražolių, krapų,

druskos.

Nuvalykite nuo karpio žvynus ir supjaustykite jį 3- 4 cm. gabalais. Į puodą sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, šiaudeliais supjaustytą morką, suberkite pipirus, druską. Sudėkite susmulkints petražoles ir galiausiai žuvį. Užpilkite pienu, kad beveik apsemtų ir troškinkite ant nedidelės kaitros 1 val.

Pravėsusią žuvį atsargiai sudėkite į gilesnį indą ir užpilkite nuoviru, kuriame ji virė. Palikite visiškai atvėsti, vėliau padėkite į šaldytuvą iki pilno sustingimo.

Jei tai bus šventinis patiekalas pateikite su krienų- majonezo  padažu. Kasdienai taip paruoštą karpį galite valgyti ir karštą su virtomis bulvėmis.




Sudėtingumas: vidutinis,

Receptas: iš knygos ‘Žydų valgiai’

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą