Kartais
kažko norisi saldžiai, bet ne visai saldžiai. Taip pat šios salotos bus kaip desertas, kai
tingisi kepti pyragą, o deserto vis tiek reikia. Vaisius naudokite pagal esamą sezoną. Kadangi dabar žiema, tai pagrindą sudaro citrusiniai vaisiai. Vasarą šiam desertui naudokite daugiau uogų, persikų ar abrikosų.
Jums reikės
I variantas
2
mandarinų,
2 obuolių,
2 kriaušių,
1 banano,
po 150 gr. tamsių
ir šviesių vynuogių,
kelių mėtos
lapelių,
1 citrinos
žievelės ir jos sulčių,
30 gr. rudojo
cukraus arba medaus.
Obuolius ir
kriaušes supjaustome kubeliais ir užpilame citrinos sultimis, kad vaisiai
nepajuoduotų. Mandarinus suskirstome skiltelėmis, o bananus supjaustome
griežinėliais. Jei jūsų turimos vynuogės su kauliukais, perpjaukite jas pusiau
ir išimkite kauliukus. Užberkite cukrumi ir tarkuota citrinos žievele. Išmaišykite prieš pat dedant į taures.
Jei vietoje
cukraus naudosite medų, tai pirmiausia nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite
sultis ir sultyse ištirpinkite medų. Po to jau pjaustykite vaisius.
II variantas
1 – 2 bananų,
2 kivių,
1 apelsino (suplėšyto segmentų dalimis) arba 2 mandarinų,
½ granato
sėklų arba razinų, ar smulkiai pjaustytų datulių,
1 citrinos sulčių,
30 gr.
rudojo cukraus arba medaus.
galite
pagardinti tarkuota apelsino žievele ir cinamonu.
Kaip papuošti
taures desertui? Paimkite dvi nedideles lėkšteles. Į vieną iš jų įpilkite truputį
cukraus, o į kitą truputį likerio. Apverskite tuščią taurę ir įstatykite ją į
lėkštelę su likeriu, o po to- į cukrų. Viskas. Jūsų taurė papuoša, dabar
atsargiai galite sudėti salotas.
Sudėtingumas: paprasta
Receptai: iš interneto