Šis
receptas nepelnytai buvo pamirštas ir tik senos nuotraukos priminė apie jį.
Tad, nieko nelaukdama skelbiu šį receptą.
Jums reikės
1 silkės
arba 2 silkių file,
1 nedidelio
svogūno,
¼ nedidelės
saliero šaknies,
½ obuolio,
1 v.š. tarkuotų
krienų,
šiek tiek
krapų.
Marinatui
150 ml.
vandens,
100 ml.
cukraus,
50 ml. acto 9%,
Po 3 vnt.
Juodųjų ir kvepiančiūjų pipirų,
2
gvazdikėlių.
Užvirinkite
vandenį supilkite cukrų ir actą, sumeskite gvazdikėlius ir pipirus. Plonai
supjaustykite svogūnus ir salierą. Sudėkite pirmiau salierą po 2 minučių svogūnus į verdantį marinatą ir iš kart išjungę kaitrą palikite atvėsti. Į atvėsusį marinatą,
sudėkite plonai skiltelėmis pjaustytą obuolį, krienus ir krapus. Silkę
supjaustykite 2 cm pločio gabaliukais ir sudėkite į indą. Užpilkite
marinatu ir laikykite šaldytuve per naktį.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš Villa Alps
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą