2021 m. sausio 19 d., antradienis

Citrinų džemas







 Citrusinių vaisių sezonas prasideda žiemos pradžioje, tad nors žiema jau įpusėjo, bet dar galima suspėti ir išsivirti citrinų džemą. Skirtingai nuo kitų saldžių džemų, šis tiks prie keptos lašišos ar ant grilio keptos paukštienos.





Jums reikės

6 citrinų,

½ stikl. vandens,

700 gr, cukraus,

mėtos šakelės,

keletos rozmarino spygliukų,

½ a. š. peletrūno.

Gerai nuplaukite citrinas ir jas nulupkite. Dviejų citrinų žieveles plonai supjaustykite ir pasidėkite į šalį. Nulupkite baltąją citrinų dalį ir taip pat atidėkite į šalį. Citrinas supjaustykite griežinėliais išimkite kauliukus. Kauliukus ir baltąją citrinų dalį  suriškite į marlę ir dėkite į puodą. Supilkite vandenį, cukrų, sumeskite citrinas ir virkite 25 min. arba tol kol džemas sutirštės. Baigiant virti suberkite citrinos žieveles, pavirkite dar 7 min.. Išgriebkite marlės ryšulėlį ir jį gerai nuspauskite.  Į iškaitintus stiklainius įmeskite po kelis mėtos lapelius, rozmariną ir peletrūną. Supilstykite dar karštą džemą į stiklainius ir gerai užsukite steriliai išvalytais dangteliais.




Sudėtingumas: vidutinis

Receptas: surinktas iš kelių rastų interneto platybėse,

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą