Labai lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas, kuris tiktų ir
gumaniškiausiam restoranui. Receptas ir tiems kas dar tik pradeda
mokytis gaminti.
Jums reikės
1 pankolio šakniavaisio (jo neturint galima naudoti porą, bet bent kartą paruoškite šį patiekalą būtent su pankoliu, jo nuostabus kvapas suteikia išskirtinumą),
2 starkio file apie 800 gr. (galite naudoti ir kitą baltą žuvį),
1 a.š. citrinų sulčių,
2 a.š. sviesto,
1/2 stikl. balto vyno,
50 gr. riebios grietinės (naudojau "Dvaro" 40%),
2 a.š. garstyčių,
1 a.š. ružavųjų ir žaliųjų pipirėlių mišinio,
1/2 dėžutės pipirnių (kai jų neturiu naudoju petražoles),
1 v.š. alyvuogių aliejaus,
druskos.
Pankolis
nuvalomas, nuplaunamas ir supjaustomas labai plonomis "plunksnelėmis".
Į įkaitintą aliejų dedamas pankolis ir ant vidutinės kaitros uždengus
troškinamas (tol kol ruošiama žuvis). Nuplautą ir nusausintą žuvies file
supjaustome porcijomis ir apšlakstome citrinos sultimis. Dedame sviestą
ir žuvį į keptuvę pastumdami pankolį į kraštus (jei netelpa uždedame
ant žuvies). Apkepame žuvį apie 2- 3 min. Supilame vyną, užberiame
truputį druskos ir uždengę dangčiu troškiname apie 5 min. Nedideliame
indelyje sumaišome grietinę su garstyčiomis. Supilame ant žuvies gražiai
paskirstydami, pabarstome pipiriukais ir dar keletą minučių
patroškiname ant nedidelės kaitros. Prieš pateikdami užberiame pipirne
ar paprasčiausiai smulkintomis petražolėmis.
Kad būtų sočiau galite pateikti virtų ryžių. Tik juos pradėkite virti dar prieš pradedant ruošti žuvies patiekalą.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas iš knygos: "Valgiai visai Šeimai"
Receptas iš knygos: "Valgiai visai Šeimai"
Kviesk prie stalo. Imu;)
AtsakytiPanaikintiGavosi sriuba, skonis neypač :(
AtsakytiPanaikintiKeista, kad gavosi sriuba. Aš naudoju visada šviežią lašišą, lašišinį upėtakį arba sterką. Niekada sriuba dar nesigavo. Galbūt garstyčių įdėjote daugiau, tuomet turėtų būti kartoka. Gaila, kad nesigavo...
AtsakytiPanaikinti