Šį kart du skirtingi marinatai skirti marinuoti kiaulienos ir vištienos šašlykui.
Kiaulienos šašlykas marinuotas obuolių sultyse
1 kg. kiaulienos sprandinės,
1 stiklinė obuolių sulčių,
1 svogūnas,
1 v.š. druskos (be kaupo),
įvairių žolelių, pipirų mišinio ar prieskonių mėsai (jei jūsų
prieskoniai su druska, aukščiau nurodytą druskos kiekį sumažinkite).
Mėsą
supjaustykite gabalėliais. Svogūną sumalkite, sutarkuokite ar
sutrinkite blenderiu. Visus išvardintus recepte komponentus sumaišykite
ir permaišę su mėsos gabaliukais palikite šaldytuve per naktį marinuotis. Kitą dieną šašlykus kepkite
ant žarijų.
Šiame marinate nemarinuokite mėsos daugiau nei parą.
Vištienos krūtinėlės šašlykai marinuoti obuolių sultyse
4 vištienos krūtinėlių puselės (jei naudosite kaimiškas vištas užteks dviejų puselių),
1 stiklinė obuolių sulčių,
1 v.š. garstyčių,
1 v.š. rudojo cukraus,
1 v.š. rudojo cukraus,
2 v.š. alyvuogių aliejaus,
2 v.š. citrinos sulčių,
1 a.š. provanso žolelių (arba vien tik raudonėlio ir čiobrelių),
1/4 a.š. pipirų,
2- 4 česnako skiltelės,
1 a.š druskos.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Česnaką supjaustykite didesniais ar mažesniais gabalėliais, taip kaip jums patinka. Visus marinatui skirtus produktus gerai išmaišykite ir tuomet sudėkite vištienos gabalėlius. Marinuokite parą ar dvi ir kepkite ant žarijų. Tokiame marinate išmarinuota vištienos krūtinėlė niekuomet nebus sausa.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Česnaką supjaustykite didesniais ar mažesniais gabalėliais, taip kaip jums patinka. Visus marinatui skirtus produktus gerai išmaišykite ir tuomet sudėkite vištienos gabalėlius. Marinuokite parą ar dvi ir kepkite ant žarijų. Tokiame marinate išmarinuota vištienos krūtinėlė niekuomet nebus sausa.
Receptas: beveik pagal Sebutę