Keli receptai su baklažanų suktinukais, kaip tik puiki
įžanga grilio vakarėliui su draugais. Šiuos suktinukus galite pasiruošti iš
ryto ar net iš vakaro. Tik žinoma, jau paruoštus juos, iki pateikimo laikykite
šaldytuve.
Baklažanai su saulėje
džiovintais pomidorais
Jums reikės
2 baklažanų
200 g šviežio (minkšto, tepamo) ožkų sūrio,
6- 8 saulėje džiovintų pomidorų,
10 graikinių riešutų (nebūtinai),
kelių šviežio baziliko lapelių,
alyvuogių aliejaus,
maltų juodųjų pipirų ar pipirų mišinio.
Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite per visa jų ilgų apie
½ cm. storio griežinėliais.
Apiberkite druska ir sudėję vieną ant kito palikite
gilioje lėkštėje bent pusvalandžiui. Po to juos nuplaukite dar kartą ir gerai
nuspauskite rankomis.
Orkaitėje esančią skardą išklokite kepimo popieriumi.
Aptepkite baklažanus
aliejumi ir sudėkite juos ant kepimo popieriaus.
Kepkite prieš tai iki 190 C įkaitintoje orkaitėje kol
suminkštės. Žinoma, jūs visada baklažanus galite kepti keptuvėje. Iškeptus
keptuvėje baklažanus palikite atvėsti ant sugeriančio popieriaus, nes taip
pašalinsite riebalų perteklių.
Džiovintus pomidorus ir baziliko lapelius smulkiai
supjaustykite. Riešutus sutrupinkite paspausdami plataus peilio geležte.
Viską sumaišykite su minkštu sūriu, įberkite šiek tiek
pipirų. Dažniausiai druskos į šį užtepą aš nededu, nes nemažai druskos būna
pomidoruose. Tačiau jūs paragaukite ir įsitikinkite patys ar jos ten reikia ar
ne.
Sūrio masę nestorai užtepkite ant atvėsusių baklažanų
ir jas atsargiai susukite.
Suktinukus dėkite ant serviravimo lėkštės.
Baklažanai su tunu
Orginaliame Marie Claire recepte ji keptus baklažanus įdaro
šviežiu tunu gamindama iš jo tartarą. Tačiau pirmą kartą ruošdama pagal šį
receptą aš neturėjau šviežio tuno, tad naudojau konservuotą. Ir su tuo
konservuotu tunu įdaryti baklažanai man labai patiko. Tad, ir jums siūlau
pabandyti pasidaryti abu variantus. Kai tik gausite labai šviežio tuno
gaminkite su juo, kai jo nėra- darykite su konservuotu.
Jums reikės
2 baklažanų,
konservuoto tuno,
1 a.š.. citrinos sulčių ir truputį tarkuotos citrinos
žievelės,
laiškinių česnakų,
druskos ir pipirų
alyvuogių aliejaus.
1a.š. sezamo sėklų (nebūtinai),
Baklažanus supjaustykite ir iškepkite kaip nurodyta
pirmajame recepte.
Nuo iškeptų baklažanų kraštų nugremžkite minkštimą ir
sudėkite į indą kuriame ruošite užtepą.
Konservuotą tuną nusausinkite nupildami aliejų ar jame
esančias sultis (jei tunas konservuotas savo sultyse) ir sutrinkite šakute
kartu su atskirtu baklažanų minkštimu.
Įberkite šiek tiek druskos, pipirų, supikite citrinos sultis
ir citrinos žievelę. Jei norite įpilkite šiek tiek aliejaus (labai nedaug), jei
tunas buvo konservuotas savo sultyse.
Viską gerai išmaišykite ir šio mišinio užtepę ant baklažanų lengvai jas susukite.
Suktinukus sudėkite ant serviravimo lėkštės ir užberkite
smulkinto laiškinio česnako ir sezamo sėklų.
Kaukazietiškai
paruošti baklažanų suktinukai
Šiuos suktinukus žinote kiekvienas, nes jie pas mus tokie
pat populiarūs, kaip ir šašlykai J))
Tačiau jei jau gaminti kaukazietiškai, tai naudokite brinzą,
fetą ar minkštą ožkų sūrį.
Jums reikės
Jums reikės
2 baklažanų
200 g brinzos, fetos ar minkšto ožkų sūrio,
saujos graikinių riešutų,
šviežių petražolių,
2- 3 česnako skiltelių
alyvuogių aliejaus,
Baklažanus supjaustykite ir iškepkite kaip nurodyta
pirmajame recepte.
Sūrį gerai sutrinkite. Sudėkite sumaltus ar gerai
sutrupintus riešutus.
Českaką išspauskite specialia spaustuve. Petražoles smulkiai
supjaustykite. Viską gerai išmaišykite su sūrio mase. Kadangi sūriai įdarui
gali būti naudojami skirting, tai ir druskos kiekis juose yra skirtingas.
Paragaukite ar užtenka sūrumo nuo naudojamo sūrio. Jei taip, druskos daugiau ir
nedėkite. Jei jos reikia įberkite šiek tiek.
Sūrio masę nestorai užtepkite ant atvėsusių baklažanų
ir jas atsargiai susukite.
Suktinukus dėkite ant serviravimo lėkštės ir dar užberkite
petražolėmis ar kalendra. Prie šių suktinukų kartais paduodama ir šiek tiek
citrinos skiltelių.
Sudėtingumas:
vidutinis