Aš labai senai
norėjau pagaminti "Pavlovą", bet visada galvojau, kad tai labai
sudėtinga ir tam neturiu laiko. Pasirodo labai klydau.
Tai vienas iš lengviausiai pagaminamų desertų. Labai lengvai papuošiamas ir dar patogus tuo, kad jį
galima išsikepti prieš kelias dienas, o galutinai užbaigti, tik prieš
pateikiant.
Jums reikės
3 kiaušinių
baltymų, (kiaušinių baltymus naudojau likusius nuo „Pascha“).
200 gr.
cukraus,
3 a.š. (nubraukti
) kukurūzų krakmolo,
1 a.š. baltojo vyno acto,
1 stikl. plakamosios
grietinėlės,
1 banano.
2 kivi
vaisių,
1- 2 saujųs šilauogių.
‚Pavlovai‘
naudokite sezoninius vaisus. Tuomet šis jūsų tortas kiekvieną kartą bus vis
kitoks ir nepakartojamas. Tad keletas vaisių derinių:
-Braškės,
bananai, kivi arba šilauogės,
-Braškės ir
trešnės (tik iš pastarųjų išimkite kauliukus) apiberkite juodojo šokolado drožlėmis ar lydytu šokoladu,
-Avietės ir
mėtų lapeliai,
-Avietės,
šilauogės arba gervuogės.
-Persikai ar
nektarinai ir šilauogės arba gervuogės
-Mandarinai arba
apelsinai apiberti juodojo šokolado drožlėmis ar lydytu šokoladu.
Orkaitę įkaitinkite
iki 150 C. Ant kepimo popieriaus išpieškite 20 cm. apskritimą. Tam tiks ir šalto
patiekalo lėkštė. Popierių patieskite ant orkaitės kepimo skardos, tačiau skardą
palikite ant darbastalio.
Kiaušinių
baltymus supilkite į sausą indą ir pradėkite plaukti vis po truputį supildami
visą cukrų. Kai baltymai jau bus standūs ir bus ištirpęs cukrus, suberkite
krakmolą ir vyno actą. Dar kartą išplakite, kad supilti produktai pasiskirstytų
tolygiai.
Išplaktus baltymus
išdėkite ant išpiešto apskritimo. Suformuokite taip, kad išorės kraštas būtų
šiek tiek aukštesnis, nes vėliau į morengo vidurį reikės sudėti išplauktą grietinėlę ir
vaisius.
Kepkite viduriniame
orkaitės aukšte 60 min. Baigus kepti morengą galite palikite orkaitėje atvėsti.
Prieš pat
pateikiant išplakite iki standumo grietinėlę ir sudėkite ją ant atvėsusio morengo. Viršų
papuoškite turimais sezoniniais vaisiais.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš „Didžioji kulinarijos
enciklopedija“