2015 m. sausio 4 d., sekmadienis

Jūros šukutės su porų padažu pagal Gordon Ramsay

   
 
  Pabandykite šį nuostabų Gordon Ramsay patiekalą pasidaryti patys ir jūs suprasite, kad tobulumas yra paprastume. Net jei nei karto nesate ragavę ar bent nesate gaminę jūrų šukučių išdrįskite tai pasigaminti patys. Jūrų šukutės neturi jokio "žuvinio" ar "jūrinio" skonio ir net nežinau į ką jos panašios. Tikriausiai tik pačios į save :-))))
  Ruošiant šukutes labai svarbus yra kepimo laikas, mat jų negalima perkepti. 
  Kadangi šviežių jūros šukučių retai pamatysi mūsų parduotuvėse, aš jas perku šaldytas. Tačiau dieną prieš kepimą jas palieku šaldytuve, kad ramiai ir iš lėto atitirptų.

O dabar receptas.
Jums reikės:
 
12 šukučių,
2 v.š. alyvuogių aliejaus,
druskos, pipirų,
šlakelio citrinos sulčių.
 
Porų padažui
 
1 poro,
2- 3 v.š. alyvuogių aliejaus,
1 v.š. garstyčių,
1 v.š. baltojo vyno acto arba sidro,
trupučio druskos ir cukraus.

   Ant vidutinės kaitros su alyvuogių aliejumi pakepkite griežinėliais supjaustytą porą. Įberkite šiek tiek druskos ir cukraus.
   Kepkite  apie 6- 8 min. vis pamaišydami, tačiau uždengę keptuvę dangčiu. 
   Iš baltojo vyno acto, garstyčių ir 1 v.š. alyvuogių aliejaus, padarykite padažą ir kai porai bus minkšti, tačiau nepraradę savo spalvos, supilkite jį. Viską išmaišykite ir nukelkite nuo kaitros.
   Šukutes, jei jos labai storos (virš 1 cm.) perpjaukite pusiau, kad jų storis būtų apie 0.5 cm. Apiberkite druska ir pipirais.
  Į pašildytas lėkštes išdėliokite porų padažą ir tik tuomet kepkite šukutes.
  Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir labai tvarkingai pagal laikrodžio rodyklę išdėliokite šukutes. Kadangi viena šukučių pusė kepa tik 1 min., praktiškai viską keptuvėje išdėlioję, jau galite jas ta pačia eilės tvarka ir versti, kad apkeptų ta kita pusė. Tad, kol viską suvartysite šukutės bus iškepusios. 
  Išdėkite šukutes į lėkštes ir tuoj pat pateikite. 
 
Sudėtingumas: tikrai nėra sudėtinga, rašymo kaip tai padaryti- daugiau, nei gaminimo
Receptas: iš Gordon Ramsay knygos

2015 m. sausio 2 d., penktadienis

Keptos persikų puselės balto vyno ir medaus padaže

 
Pagaliau prisiruošiau aprašyti šį labai greitai paruošiamą, tačiau tikrai nuostabų desertą.
 
1 skardinė konservuotų persikų (apie 850 gr.),
2 v.š. sviesto,
2 v.š. medaus,
1 taurė sauso baltojo vyno,
1 taurelė "Cointreau" arba "Krupniko" likerio,
1 taurelė persikų degtinės (nebutinai),
vanilinių ledų.

   Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite vyną ir įdėję medų, viską nugarinkite daugiau nei per pusę. Sudėkite persikų puseles, supilkite likerį ir degtinę. Kaitinkite persikus juos bent kartą apversdami apie 3 minutes.
   Dar karštus persikus sudėkite į desertines lėkšteles, įpilkite padažo ir įdėkite po gerą samtelį vanilinių ledų.
 Kad būtų patogiau valgyti, jau sudėjusi į desertines lėkštes, dantytu peiliu persikus įpjaunu. T.y padalinu juos kvadratėliais.
  Vasaros metu desertą galite gaminti iš šviežių persikų. Tuomet iš karto persikų puseles dėkite į padažą. Apkepti jas reikės jau daug ilgiau. O kol persikai suminkštės padažas savaime nugaruos. 
  Desertą galite papuošti kepintomis migdolų drožlėmis ar mėtos lapeliais.
 
Sudėtingumas: nesudėtinga
Receptas: iš knygos "Virtuvės džiaugsmai"